CNA scoate colții la Antena 3, în legătură cu scrisoarea Oanei Stancu

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, s-a autosesizat după ce Antena 3 a difuzat informaţii referitoare la o scrisoare publică adresată de un jurnalist al postului unui minor.

'În conformitate cu Legea Audiovizualului nr. 504 din 2002, republicată, art. 89, lit. a, solicit Direcţiei monitorizare a CNA întocmirea unui raport în legătură cu postul de televiziune Antena 3. În fapt, în data de 23 februarie, postul menţionat a difuzat în buletinele informative o informaţie preluată dintr-o sursă externă referitoare la o scrisoare publică adresată unui minor, din partea unui jurnalist. Având în vedere prevederile Legii Audiovizualului şi ale normelor subsidiare referitoare la 'respectarea principiului interesului superior al minorului', vă pun în vedere încălcarea următoarelor prevederi legale din audiovizual: Legea audiovizualului art 3.1 şi art 39.1; Codul de reglementare al conţinutului audiovizual art. 2, art. 3.1 şi 3.3, art 33.3', se arată în textul autosesizării, postate şi pe pagina de Facebook a lui Valentin Jucan.

Conform mass-media, jurnalista Oana Stancu a adresat o scrisoare, publicată în 'Jurnalul naţional', copilului lui Dan Tăpălagă, după ce ziaristul a făcut o serie de comentarii, pe Facebook, referitoare la persoanele prezente vineri după-amiază în Piaţa Constituţiei la mitingul organizat de Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel