CNA: Reclamele Aqua Carpatica şi Supramax Articulaţii, oprite de la difuzare pe TV

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis joi interzicerea de la difuzare pe posturile tv a spoturilor publicitare pentru apa minerală "Aqua Carpatica" şi suplimentul alimentar "Supramax Articulaţii" în forma iniţială.

Decizia de intrare în legalitate a fost adoptată de Consiliu, pentru că spotul Aqua Carpatica "induce în eroare consumatorii creând o stare de confuzie cu privire la calitatea celorlalte ape minerale îmbuteliate şi comercializate în România", notează Agerpres.

În spotul Aqua Carpatica, mai mulţi copii în parc se întrec în a prezenta a cui apă este mai necurată şi se face trimitere şi la o aplicaţie pentru smartphone, care realizează o analiză comparativă a apelor îmbuteliate în România.

De asemenea, membrii CNA au considerat că prima variantă a spotului "Supramax Articulaţii", care preciza că "suplimentul alimentar conţine cea mai mare cantitate de colagen bioactiv", încalcă legislaţia audiovizualului. Această primă variantă nu se mai difuzează din data de 9 septembrie 2016.

Membrii CNA au apreciat că spoturile analizate au încălcat Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului, potrivit căruia "comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel