CNA. Realitatea TV, somată să nu mai facă presiuni. Rareş Bogdan îl acuză pe Victor Ponta de presiuni

Radu Călin Cristea şi Monica Gubernat, membri CNA, i-au cerut, joi, lui Rareş Bogdan, directorul general al Realitatea Media, să nu mai facă presiuni asupra Consiliului. De asemenea,  Rareş Bogdan a sugerat că cel care face presiuni asupra postului Realitatea TV este premierul Victor Ponta.

Discuţiile au avut loc în şedinţa de joi a CNA, în contextul în care a fost analizată o solicitare a societăţii Geopol International SRL de acordare a deciziei de autorizare audiovizuală pentru televiziunea de ştiri Realitatea Plus.

CNA a aprobat, pe 17 ianuarie 2013, o solicitare a societăţii Geopol International - ai cărei asociaţi sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (în această societate Cozmin Guşă deţine 50%, iar Maricel Păcuraru - 50%) şi Alexandra-Beatrice Păcuraru -1% - de lansare a televiziunii de ştiri Realitatea Plus, care urma să emită în România, Republica Moldova şi în ţări din Balcanii de Vest, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro.

Membrii CNA Lorand Turos şi Monica Gubernat le-au atras atenţia acestora că, miercuri şi joi dimineaţă, la Realitatea TV au fost făcute presiuni asupra CNA. Ei au făcut referire la faptul că Rareş Bogdan a făcut afirmaţii potrivit cărora "Victor Ponta a ales să continue războiul cu Realitatea TV" şi "i-a asmuţit pe cei de la CNA", care l-au chemat joi dimineaţă "în şedinţă de urgenţă".

Citește și: Victor Ponta: Mă simt rău. A fost porcăită doar pentru că e mama mea

Monica Gubernat le-a atras atenția  reprezentanţilor Realitatea Plus, care lucrează şi pentru Realitatea TV, că membrii Consiliului au fost "acuzaţi de rea-credinţă", în mod nejustificat. "Mie nu-mi plac presiunile şi răspund foarte rău la presiuni", a spus Monica Gubernat.

În schimb, Rareş Bogdan a spus că "este păcat" ca între reprezentanţii Realitatea şi membrii CNA să se ajungă la "tensiuni".

"Dimineaţă m-am trezit şi am văzut la Realitatea TV că am fost forţat să pun pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi un anumit subiect", a spus şi membrul CNA Lorand Turos, cel care a condus şedinţa de joi a Consiliului.

Rareș Bogdan: "Domnul Ponta e un om foarte bun"

"Iar eu revin diseară şi spun: «Domn'e, de fapt am înţeles greşit, de fapt domnul Ponta e un om foarte bun»", a răspuns Rareş Bogdan.

Moment în care Monica Gubernat i-a cerut lui Rareş Bogdan să revină la subiectul şedinţei CNA, respectiv Realitatea Plus. "Şi să îl lăsăm pe domnul Ponta sau măcar pe mama dânsului, o femeie de 72 de ani", a spus Gubernat.

Schimbul de replici a continuat, Rareş Bogdan spunând că "pe distinsa doamnă", mama lui Victor Ponta, a lăsat-o în pace atât el, cât şi colegii lui de la Realitatea. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în legătură cu reţinerea cumnatului său, că i-a cerut iertare mamei sale, care a fost "porcăită şi făcută în toate felurile" la o televiziune doar pentru că este mama sa, adăugând că DNA nu a chemat-o să o audieze.

La rândul său, membrul CNA Radu Călin Cristea a spus în timpul şedinţei că, la Realitatea TV, se întâmplă "o tocare sistematică" a unor membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului.

La rândul său, Rareş Bogdan a spus că a dovedit în ultimele luni că nu a mai avut "aceeaşi poziţie faţă de CNA". "Am şi spus că nu am nicio problemă să-mi cer scuze", a spus Rareş Bogdan.

El a mai spus că nu a atacat CNA în emisiunea sa de miercuri seară de la Realitatea CNA, precizând că "războiul e cu Victor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel