CNA, lovitură dură pentru Gigi Becali

Consiliul Naţional al Audiovizualului lovește dur. Gigi Becali ar putea fi interzis la TV. CNA a adoptat un articol prin care vrea să interzică difuzarea imaginilor şi a înregistrărilor cu persoane care execută o pedeapsă privativă de libertate, cu excepţia situaţiilor în care acestea demonstrează încălcări ale unor drepturi sau există un interes public justificat.

Potrivit Mediafax, CNA a adoptat, în şedinţa de marţi, un articol dintr-un proiect de modificare şi completare a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede:

"(1) Este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane aflate în stare de reţinere sau arest, fără acordul acestora. (2) Este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane care execută o pedeapsă privativă de libertate, cu excepţia situaţiilor în care acestea demonstrează încălcări ale unor drepturi sau există un interes public justificat. (3) Imaginile şi/sau înregistrările cu persoane aflate în stare de reţinere, arest sau care execută o pedeapsă privativă de libertate nu trebuie prezentate într-un mod excesiv şi nerezonabil. (4) În cadrul programelor audiovizuale nu pot fi oferite, direct sau indirect, recompense şi nu pot fi făcute promisiuni de recompensare a persoanelor care ar putea depune mărturie în instanţe judecătoreşti", se spune în articolul nou propus să fie introdus în Codul audiovizualului.

Acest articol propus a fi introdus în legislaţia audiovizualului modifică întregul articol 42 din Codul audiovizual, care este în vigoare şi care prevede că: "(1) Este interzisă difuzarea de imagini sau de înregistrări cu persoane aflate în stare de reţinere, arest sau care execută o pedeapsă privativă de libertate, fără acordul acestora, având în vedere că orice persoană acuzată sau cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atât timp cât nu a fost condamnată printr-o hotărâre judecătorească definitivă. (2) În cadrul programelor audiovizuale nu pot fi oferite, direct sau indirect, recompense şi nu pot fi făcute promisiuni de recompensare a persoanelor care ar putea depune mărturie în instanţe judecătoreşti".

Noul articol a fost adoptat cu şase voturi "pentru" (Laura Georgescu, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel