CNA interzice în campanie spoturile şi sondajele realizate de posturi TV

CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat marţi Decizia privind reflectarea pe posturile de radio şi televiziune a referendumului privind demiterea preşedintelui, interzicând în perioada campaniei difuzarea de sporturi cu conţinut politic sau de sondaje realizate de radiodifuzori.

"Legea referendumului nu reglementează campania în audiovizual, fapt ce a obligat CNA să adopte o decizie în acest scop. De altfel, este o obligaţie ce decurge din Legea audiovizualului, articolul 17", a declarat preşedintele CNA, Răsvan Popescu, după adoptarea noii Decizii, informează Mediafax.

"Decizia stabileşte o serie de principii privind desfăşurarea campaniei în audiovizual: asigurarea informării corecte a publicului, a imparţialităţii şi a pluralismului de opinii. Emisiunile de dezbatere vor asigura exprimarea în mod egal a punctelor de vedere pro şi contra demiterii Preşedintelui României astfel încât publicul să-şi poată forma propria opinie. Am stabilit o procedură simplificată şi mai rapidă pentru acordarea dreptului la replică ţinând cont de durata mai scurtă a campaniei. De asemenea, am stabilit reguli privind difuzarea sondajelor de opinie şi anchetelor de tip vox pop realizate de posturile TV şi radio în rândul publicului", a explicat preşedintele CNA.

Decizia privind reflectarea referendumului privind demiterea preşedintelui a fost adoptată de CNA în urma unei dezbateri a Consiliului la care au participat şi reprezentanţi ai principalilor radiodifuzori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel