CNA interzice difuzarea în forma actuală a două spoturi realizate de MAI

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au interzis difuzarea în forma actuală a două spoturi realizate de Ministerul Afacerilor Interne privind legislaţia electorală, o decizie de intrare în legalitate a acestora fiind luată în şedinţa de marţi a CNA.

S-au observat două nereguli - remarca în legătură cu prezenţa unei alte persoane în cabina de vot, care ar fi interzisă, în condiţiile în care, dacă este o persoană cu dizabilităţi, o persoană cu handicap, ea poate să fie însoţită pentru a fi ajutată. Pe de altă parte, în ultimul clip era vorba despre interzicerea de bunuri cu valoare, dar permise cele simbolice, or nici acestea nu mai sunt permise. În campania electorală, pe noua lege, nu mai sunt permise pixurile, tricourile, care într-adevăr nu au valoare financiară, sunt cu valoare de simbol. (...) Spotul privind valabilitatea buletinului poate să ruleze în continuare, a declarat Valentin Jucan, membru CNA, citata de Agerpres.

Într-un document transmis de Direcţia Informare şi Relaţii Publice a MAI către CNA se precizează că, în contextul alegerilor locale, Ministerul Afacerilor Interne desfăşoară o campanie de informare, în cadrul căreia a realizat trei spoturi video cu mesajul 'Tu votezi. MAI te informează'.

Prin intermediul acestor spoturi sunt transmise recomandări cetăţenilor în raport cu procesul electoral: să deţină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală şi să respecte confidenţialitatea votului.

'În baza art. 10, alin. 5 al deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 244/2016 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016, vă supunem atenţiei spoturile de interes public, cu caracter informativ privind legislaţia electorală, realizate de Ministerul Afacerilor Interne, adresându-vă rugămintea de a vă da acordul în vederea inserării de către radiodifuzori la finalul calupurilor de spoturi publicitare electorale', se arată în documentul MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel