CNA: Ședința de marți, suspendată, după ce Răsvan Popescu a plecat

Ședința Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de marți a fost suspendată după parcurgerea primei jumătăți din ordinea de zi, din lipsă de cvorum, din cauza faptului că Răsvan Popescu a părăsit adunarea după prima parte a ședinței. 

De altfel, potrivit Agerpres, Răsvan Popescu a anunțat încă de la deschiderea ședinței că va participa doar la jumătate din ordinea de zi. Membrul CNA a amintit de declarația sa anterioară, potrivit căreia nu va participa la ședințe prezidate de Valentin Jucan.

"Am venit pentru a nu vă lăsa fără cvorum. Nu are rost să sufere operatorii pentru că noi avem probleme aici între noi", a declarat Răsvan Popescu, care a anunțat că se va retrage după punctul patru al ordinii de zi a CNA — "Lista must carry".

În prima parte a ședinței au fost prezenți membrii Florin Gabrea, Valentin Jucan (care a prezidat ședința), Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Pentru ca o ședință a CNA să aibă loc, conform regulamentului trebuie să fie prezenți cel puțin opt membri, însă, în prezent, Consiliul Naţional al Audiovizualului funcţionează cu doar nouă membri faţă de cei 11 prevăzuţi de legea audiovizualului.

De ce este supărat Răsvan Popescu pe Valentin Juncan

La sfârșitul lunii trecute, majoritatea membrilor CNA au luat decizia ca ședinţele CNA să fie transmise în direct începând cu 1 aprilie, pe site-ul instituţiei, după modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF) al CNA, hotărârea fiind luată după ce Valentin Jucan a reluat în ianuarie o transmisie online a şedinţei CNA pe contul său personal de Facebook.

Inițiativa lui Valentin Juncan a stârnit nemulţumirea majorităţii membrilor CNA, care a susţinut că nu este legală difuzarea şedinţei instituţiei pe un cont personal al unui membru de pe platfoma de socializare online.

Pe de altă parte, mai mulţi membri ai CNA, între care Radu Călin Cristea şi Răsvan Popescu, i-au spus lui Valentin Jucan că sunt nemulţumiţi de comentariile pe care acesta din urmă le-a făcut la adresa majorităţii membrilor CNA pe contul său personal de Facebook.

În acest context, Răsvan Popescu i-a cerut lui Valentin Jucan să retragă anumite afirmaţii în care folosea termeni precum "nemernicie", în referiri la majoritatea membrilor CNA.

"Poate vă retrageţi afirmaţiile făcute, în caz contrar, mă puneţi în situaţia de a nu mai participa la şedinţele pe care le conduceţi (în calitate de preşedinte de şedinţă, n.r.)", i-a spus Răsvan Popescu lui Valentin Jucan.

Popescu i-a mai spus lui Jucan că între membrii Consiliului trebuie să existe o anumită înţelegere şi că nu poate să conducă o şedinţă de oameni pe care îi consideră "nemernici şi nesimţiţi".

În schimb, Valentin Jucan a spus că el a scris pe Facebook că anumite acţiuni făcute de unii membri ai Consiliului sunt "nemernicii", fără a-i considera pe respectivii membri nemernici.

"Sunt nemernicii multe din acţiunile pe care le aveţi", a repetat Jucan.

Dorina Rusu şi Radu Herjeu, votați de Parlament ca membri titulari în CNA

Plenul reunit al Parlamentului i-a votat luni pe Dorina Rusu şi Radu Herjeu ca membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), cu mandat de şase ani, după ce mandatele foştilor membri CNA Narcisa Iorga şi Cristina Trepcea au expirat în octombrie 2014. 

Dorina Rusu a fost propusă de președintele Klaus Iohannnis, iar Radu Herjeu, de majoritatea PSD din Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel