CNA, amendă uriașă pentru B1 TV. Emisiune au fost vizate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis, în ședința demarți, amendarea postului B1 TV cu suma de 20.000 de lei pentru o emisiune a Sorinei Matei și două ale lui Radu Banciu.

În cazul emisiunii Sorinei Matei, "Actualitatea Românească" din data de 8 noiembrie 2014, membrii CNA au considerat că moderatoarea nu a stăpânit suficient de bine o ceartă între invitații săi, printre care și jurnalistul Sabin Orcan, potrivit paginademedia.ro.

În cazul emisiunilor lui Banciu, cea din 24.12.2014 și ediția recentă din 08.01.2015, vizate fiind comentariile realizatorului față de obiceiurile creștinilor de sărbători, respectiv referiri la atentatele de la Paris, emisiune în care acesta a spus că islamul este o „cretinitate de religie".

Radu Banciu despre preluarea sloganului „Je suis Charlie": „Mi se pare o blasfemie uluitoare. Sunteți niște căcați"

Sancțiunea a fost acordată la propunerea lui Valentin Jucan, după discuții care au durat circa o oră și jumătate, în care unii membri s-au poticnit în a se decide în ce articole de lege s-ar încadra mai bine încălcările din emisiunile discutate.

Potrivit hotnews.ro, amenda a fost dată pentru încălcarea reglementărilor ce interzic difuzarea de programe ce incită la ură de orice fel, inclusiv religioasă și care obligă realizatorii să nu folosească limbaj injurios. Singura persoană care a votat împotriva tuturor propunerilor de amendă a fost președintele CNA, Laura Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel