CNA a votat pentru Fondul Audiovizual după vizita ministrului pentru societatea informațională

CNA a votat în favoarea Fondului Audiovizual, după ce inițial votul Consiliului a fost negativ. Membrii CNA s-au răzgândit după vizita ministrului pentru societatea informațională.

După ce în primă fază proiectul de ordonanță de guvern pentru instituirea unui Fond Audiovizual nu a trecut de CNA pentru că nu a avut numărul necesar de voturi (minimum șase), Consiliul a reluat discuția pe subiect, scrie Pagina de Media.

La scurt timp după ce ședința a fost închisă, membrii CNA s-au reunit, într-o ședință extraordinară pentru a face ca proiectul să treacă. Deși avizul Consiliului este unul consultativ, Ministrul pentru Societatea Informațioală, Sorin Grindeanu, a venit personal să susțină proiectul în fața membrilor CNA.

„E o propunere pe care am văzut o în presă, avem și o scrisoarea trimisă din partea unui membru. Mi s-a părut o propunere care merită luată în considerare. (...) A venit concomitent cu propunerea de reducere a TVA la 9% pentru distribuitorii de servicii. Aceasta este propunerea pentru a compensa o eventuală scumpire.", a spus acesta în fața membrilor CNA.

După discuțiile cu ministrul Grindeanu, propunerea a primit aviz favorabil, membrii votând în unanimitate proiectul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel