Urmărește emisiunea live


CNA a amendat postul Realitatea TV cu 10.000 de lei

sigla-realitatea-tv
sigla-realitatea-tv

CNA a amendat postul de televiziune Realitatea TV cu suma de 10.000 de lei pe motiv că acesta a dezinformat publicul și a prejudiciat imaginea lui Traian Băsescu în ediţiile din 25 şi 26 octombrie ale emisiunii "Ora de Foc", informează Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a discutat, în şedinţa de joi, două sesizări ale Administraţiei Prezidenţiale cu privire la ediţiile din 25 şi 26 octombrie ale emisiunii "Ora de Foc", difuzată de Realitatea TV. Potrivit CNA, în respectivele ediţii ale emisiunii s-a abordat subiectul dosarului "ALRO", făcându-se trimitere la preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, într-una dintre emisiuni, Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, a încercat să prezinte prin telefon punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit Narcisei Iorga, membru al CNA, Valeriu Turcan nu a fost lăsat de moderatoarea emisiunii, Oana Stancu, să-şi prezinte punctul de vedere. De asemenea, Narcisa Iorga a spus că în respectivele emisiuni au fost făcute afirmaţii care au dezinformat telespectatorii.

"Afirmaţiile legate de şeful statului nu sunt demonstrate în niciun fel. Aici sunt cele mai multe semne de întrebare", a spus şi Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

"Din punctul de vedere al unui realizator profesionist, cel care vine pe fir (Valeriu Turcan, n.r.) este defavorizat (...) Doamna moderatoare vorbeşte, cel de pe fir vorbeşte şi el, dar nu se aude ce vorbeşte. Cel de la telefon încearcă disperat să aibă un dialog cu ea. Ăsta nu e un dialog, e un şir de atitudini extrem de contondente din punctul de vedere al meseriei, pe care îl adoptă moderatoarea ca să-l irite şi să-l pună într-o şi mai mare poziţie de inferioritate pe acesta (Valeriu Turcan, n.r.)", a spus şi Dan Grigore, membru al CNA.

"Cu prea multă uşurinţă se fac afirmaţii grave. Nu mai spun că emisiunea este dezechilibrată şi din punctul de vedere al invitaţilor, că tonul moderatorului este acuzator", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

În schimb, directorul de programe al Realitatea TV, Roxana Niculescu, a spus că Valeriu Turcan a răspuns întrebărilor puse de moderatoare "şi a avut şi posibilitatea să facă comentarii conexe subiectului". Ea a mai spus că Realitatea TV a abordat acest subiect pentru că dosarul "ALRO" s-a redeschis de curând.

La propunerea membrului CNA Mihai Mălaimare, postul Realitatea TV a fost amendat cu 10.000 de lei. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de membrii CNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel