Protestul medicilor din Bucureşti, nemulţumiţi de noul Cod al Muncii

CNMB. foto: cmb.ro
CNMB. foto: cmb.ro

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) solicită Guvernului și Parlamentului să aducă în legalitate programul de lucru al medicilor din spitale, se arată într-un comunicat de pe site-ul organizaţiei.

În Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru medicii din spitale devine obligatoriu programul normal de lucru de 48 de ore pe săptămână. Această prevedere contravine prevederilor din Codul Muncii și încalcă orice normă de lucru în cazul oricărui salariat din România.

"Obligativitatea unui program de 48 de ore pe săptămână nu face altceva decât să crească nemulțumirile medicilor care și așa continuă să se confrunte cu multe lipsuri în activitatea medicală de zi cu zi. De asemenea, discriminarea ar putea adânci și mai mult deficitul de personal calificat din unitățile sanitare publice.

Colegiul Medicilor cere respectarea drepturilor membrilor săi și consideră că gărzile trebuie să fie plătite ca și până acum", se mai arată în comunicatul semnat de Biroul Executiv al CMMB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel