Clujul va ajunge la un milion de locuitori în următorii 10 ani

Pixabay
Pixabay

Având în vedere actualul ritm de dezvoltare al metropolei, Clujul ar putea ajunge la un milion de locuitori. 

Zona metropolitană a Clujului va ajunge la 1 milion de locuitori în 10-12 ani, la actualul ritm de dezvoltare. Asta înseamnă, practic, o dublare a populației din Cluj-Napoca și localitățile limitrofe, potrivit cluju.ro.

Populația zonei metropolitane a Clujului se va dubla în următorul deceniu și va ajunge la 1 milion de persoane dacă se menține actualul ritm de creștere, scrie Monitorul de Cluj. Cluj-Napoca va deveni astfel al doilea oraș al țării cu peste 1 milion de locuitori, după București.

„În acest moment, în miezul zonei metropolitane Cluj, mai exact Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Apahida și Gilău putem vorbi de o populație de 500.000 de locuitori.

Dacă adăugăm și studenții vom ajunge la 550.000 de locuitori, în timp ce alți 40-50.000 de cetățeni vin în Cluj-Napoca pentru deplasările cu avionul sau la spitale”, a declarat Zoltan Coroian, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

Valori mari de creștere a populției

Coroian a mai adăugat că în zona metropolitană din Cluj și București au fost înregistrate valori mari de creștere a populație, în timp ce în alte zone ale țării situația este total opusă.

„În ultimii 12 ani avem o creștere de aproximativ 5% pe an, în zona metropolitană. Conform unor estimări, în 10-12 ani probabil vom ajunge la 1 milion de locuitori.

Din acest motiv trebuie să ne pregătim de acum. Zonele metropolitane din București și Cluj sunt singurele care sunt au populația în creștere, în restul țării este în descreștere”, a declarat Coroian.

UNTOLD se va desfășura la Cluj între 9 și 12 septembrie 2021

Clujul a devenit și o zonă atractivă pentru amatorii de festivaluri. Un bun exemplu este UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din întreaga lume, care își deschide porțile, timp de 4 zile și 4 nopți, între 9 și 12 septembrie 2021. Astfel, UNTOLD este unul dintre puținele festivaluri de amploare internațională, care se va desfășura în acest an, în întreaga lume!

Reprezentanții UNTOLD au pus la dispoziția autorităților toate studiile științifice și rezultatele evenimentelor pilot organizate în străinătate, care demonstrează siguranța maximă a evenimentelor organizate cu acces doar pentru vaccinați, testați sau cei cu anticorpi. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy