Cluj: Programul întreg de Ziua Unirii, 24 ianuarie

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Cluj-Napoca printr-o ceremonie militară, dar şi cu concerte organizate în centrul oraşului.

În celelalte oraşe din Cluj vor fi de asemenea organizate evenimente dedicate acestei zile, rămasă în memoria colectivă sub denumirea de Unirea Mică. În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române va avea loc o ceremonie religioasă, urmată de depuneri de coroane la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

După acest eveniment organizat de Prefectura Cluj va avea loc o ceremonie militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', precum şi defilarea gărzii de onoare.

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene 'Andrei Mureşianu', Batalionul 55 Comunicaţii şi Informatică 'Napoca', Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Avram Iancu' din Cluj-Napoca. Primăria Cluj-Napoca organizează de asemenea un program special.

De la ora 16.00, în Piaţa Unirii, va începe un spectacol folcloric. Programul dedicat Zilei de 24 Ianuarie se va încheia cu un spectacol de artificii, programat de la ora 20.00. De asemenea, pe tot parcursul acestei zile, intrarea pe patinoarul amenajat în Piaţa Unirii va fi liberă.

[citeste si]

În judeţ, în fiecare dintre oraşele Clujului vor avea loc evenimente dedicate acestei zile. Primăria municipiului Turda, Consiliul Local şi Casa Municipală de Cultură organizează de la ora 17,00 spectacolul folcloric dedicat Unirii Principatelor Române, pe scena Teatrului 'Aureliu Manea'. Pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Turda, în intervalul orar 18:30 - 18:40, cei prezenţi vor lua parte la Hora Unirii, iar în jurul orei 18.40, în aceeaşi locaţie, pot asista la focul de artificii pregătit de către organizatori. În municipiul Dej, de la ora 13.00, în Sala Mare a Primăriei va avea loc o sesiune de comunicări în cadrul simpozionului 'Unirea Principatelor Române' urmată de un moment artistic susţinut de ansamblul folcloric 'Someşana' al Casei Municipale de Cultură Dej.

La Biblioteca Municipală Dej va avea loc expoziţia de carte: 'Mica Unire şi Domnul ei'. Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii organizează evenimentul cultural intitulat 'Hai să dăm mână cu mână'. Evenimentul se va desfăşura la Palatul Cultural 'Ionel Floaşiu', în sala de spectacole 'Mircea Mihăşan', începând cu ora 16.00. Manifestările se vor încheia cu Hora Unirii, cu participarea Fanfarei Promenada în Piaţa Tricolorului. Primăria municipiul Gherla organizează o expoziţie de carte dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, iar la Casa Municipală de Cultură va avea loc un spectacol artistic cu participarea Ansamblului folcloric 'Ardealul' şi a fanfarei din localitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel