Cluj-Napoca, Oraş european al sportului 2018

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au susţinut, vineri, în faţa experţilor europeni, candidatura municipiului pentru titlul de Oraş European al Sportului în anul 2018.

Obţinerea acestui titlu, susţin reprezentanţii primăriei, ar deschide perspective reale pentru candidatura la titlul de Capitală Europeană a Sportului, pentru anul 2021 sau 2022.

Titlul de 'Oraş european al sportului' este oferită de ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), organizaţie non-profit recunoscută în Cartea Albă a Comisiei Europene, şi vizează recunoaşterea internaţională a comunităţilor care creează contexte favorabile dezvoltării sportului pentru locuitorii săi.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, atuurile municipiului Cluj-Napoca în obţinerea titlului de Oraş European al Sportului se referă pe de o parte la infrastructura excelentă deja existentă pentru toate ramurile sportive, precum şi la perspectivele de dezvoltare ale acesteia în anii următori.

'De asemenea, Clujul are un istoric în găzduirea unor evenimente sportive de relevanţă internaţională, precum FedCup, Campionate Europene de Gimnastică, Baschet, Karate. Începerea investiţiilor de încurajare a practicării unui stil de viaţă sănătos, care implică mişcarea pentru locuitorii oraşului, prin încurajarea alternativelor de mobilitate urbană şi a practicării sportului în parcurile de agrement sunt, la rândul lor, atuu-uri în aplicaţia pentru titlu. Va fi un exerciţiu pentru noi, care să ne ajute să pregătim terenul pentru o aplicaţie pentru titlul european de Capitală a sportului', a declarat, vineri, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel