Cluj: Funcţionarul public virtual Antonia trece în etapa de hologramă

Consiliul Local (CL) a decis, în şedinţa sa de marţi, ca funcţionarul public virtual Antonia, dezvoltat de Primăria Cluj-Napoca, să treacă în etapa de hologramă. 

'Azi a fost votat proiectul Antonia, care are parte şi de o finanţare europeană. Urmează punerea în practică a acestui proiect, astfel încât proiectul Antonia digitală să funcţioneze la capacitatea maximă.

Astăzi, Antonia prelucrează peste 90 de cereri, adică cetăţenii pot să trimită 90 de cereri în format digital, care sunt repartizate către funcţionarii primăriei şi timpul de răspuns pentru aceste cereri este mult mai mic pentru că nu se pierde timpul cu depunerea la registratură şi de la registratură la fiecare funcţionar.

Antonia va funcţiona şi mai bine şi va face viaţa mai uşoară a celor care depun petiţii la primărie. Încercăm să fie un robot care să funcţioneze şi sub formă de hologramă, acesta va fi elementul surpriză pentru perioada următoare', a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Bugetul proiectului este de 3,4 milioane de lei. În aprilie 2018, Primăria Cluj-Napoca a lansat primul funcţionar public virtual din România, Antonia, menit să dirijeze cererile online ale cetăţenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel