Cluj: Femeie arestată preventiv, după ce şi-a ars cu ţigara nepoatele şi le-a pus să cerşească

O femeie de 53 de ani a fost arestată preventiv pentru trafic de minori, după ce şi-a ars cu ţigara nepoatele minore, le-a tăiat pe faţă şi le-a pus să cerşească, a informat DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj.

'Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatei R.L., în vârstă de 53 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. În fapt s-a reţinut că, în perioada 2009-2019, inculpata R.L., în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a recrutat şi adăpostit la domiciliul său două minore, nepoatele sale, în vârstă de 17 şi 12 ani, în scopul exploatării acestora.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, inculpata R.L., profitând de imposibilitatea victimelor de a-şi exprima voinţa, prin constrângere şi abuz de autoritate, a obligat minorele să practice cerşetoria, în beneficiul său şi al familiei sale, în zona unui complex comercial de pe raza municipiului Cluj-Napoca, situat în apropierea locuinţei sale. (...) În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că minorele erau agresate fizic de către cei doi bunici, arse cu ţigara, tăiate pe faţă sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă şi închise afară, fiind lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obţineau din cerşit sume cuprinse între 400 şi 800 de lei zilnic', se arată într-un comunicat transmis, vineri, de DIICOT.

Potrivit sursei citate, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2018, nora inculpatei R.L., în vârstă 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, a apelat în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea a doi minori în vârstă de 3 şi 9 ani. Cercetările continuă în cauză, iar Tribunalul Cluj a dispus, vineri, arestarea preventivă a inculpatei R.L. pentru o perioadă de 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel