Cluj: Conflict între membri ai CA al Aeroportului Avram Iancu şi sindicalişti

Membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Aeroportului Internaţional Avram Iancu reclamă faptul că şedinţa lor de luni a fost suspendată şi că au intervenit forţele de ordine ca urmare a unei acţiuni a sindicaliştilor, lucru infirmat de conducerea sindicatului.

"Şedinţa Consiliului de Administraţie al Aeroportului Cluj a fost suspendată şi a fost cerut sprijinul forţelor de ordine. Întrunit astăzi, 13 mai 2019, în condiţiile legii, Consiliul de Administraţie al Aeroportului Cluj a fost împiedicat să îşi desfăşoare activitatea din cauza multiplelor breşe de securitate în incinta aeroportului. Reprezentanţii Sindicatului aeroportului au blocat şedinţa Consiliului de Administraţie, membrii Consiliului fiind intimidaţi încă de la sosirea la sediul Regiei. Vociferările şi comportamentul sindicaliştilor au degenerat până la momentul la care a fost solicitată intervenţia forţelor de ordine, pentru protecţia integrităţii fizice a membrilor Consiliului de Administraţie. Aceste acţiuni inadmisibile s-au desfăşurat cu aprobarea tacită a directorului general al Aeroportului, care a refuzat propunerea membrilor Consiliului de a continua şedinţa în linişte, într-o altă locaţie", se arată într-un comunicat trimis de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj şi semnat de trei membri ai CA, Diana Rădulescu, Daniel Persu şi Valentin Grigoriu.

Acuzaţii neagă 

De cealaltă parte, sindicatul respinge acuzaţiile.

"Membrii Sindicatului Independent al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj au organizat o acţiune spontană în cadrul conflictului de muncă, declanşat la data de 25.04.2019, împotriva Consiliului de Administraţie al Aeroportului. Acţiunea s-a declanşat în cursul şedinţei Consiliului de Administraţie, care a avut loc astăzi, 13.05.2019, începând cu ora 12,00, ca urmare a refuzului categoric al membrilor Consiliului de Administraţie, domnul Daniel Persu, domnul Valentin Grigoriu şi doamna Diana Rădulescu, de a iniţia un dialog cu reprezentanţii sindicatului, invocând că ei nu sunt sclavii angajaţilor aeroportului. Menţionăm că acţiunea a fost paşnică, fără forţe de ordine implicate", se arată într-un comunicat semnat de secretarul coordonator al sindicatului, Bogdan Păcurar.

De asemenea, sindicaliştii anunţă noi acţiuni de protest. "Pentru susţinerea dezvoltării aeroportului şi în încercarea rezolvării conflictului de muncă, membrii sindicatului vor manifesta în zilele de 14 şi 15 mai 2019, între orele 15,30-16,30, în Piaţa Unirii", se mai arată în comunicatul sindicaliştilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel