Cluj: 22 de monede de aur, recuperate de poliţişti

Poliţiştii clujeni au recuperat 22 de monede de aur vechi, după ce ele au fost găsite de trei clujeni, care au anunţat autorităţile.

'22 de monede din aur, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, au fost recuperate de către poliţiştii clujeni în urma unei descoperiri făcute de trei clujeni care efectuau un studiu geotehnic. Poliţia a fost sesizată de către trei cetăţeni cu privire la faptul că, în timp ce efectuau un studiu geotehnic la un imobil din centrul municipiului Cluj-Napoca, au găsit un vas ceramic în care se aflau mai multe monede care păreau a fi din aur', se arată într-o informare transmisă marţi de IPJ Cluj.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Patrimoniu Cultural Naţional s-au deplasat la faţa locului împreună cu un expert în numismatică şi au stabilit că monedele în cauză sunt susceptibile de clasare în categoria juridică Tezaur al Patrimoniului Naţional.

Astfel, au fost identificate 22 de monede din aur, respectiv 10 monede din aur de nominal - 4 Ducaţi Franz Josef, 2 monede din aur de nominal - 1 Ducat Franz Josef, o monedă din aur de nominal - 10 ruble din anul 1899, 9 monede din aur jubiliare ,,Ardealul nostru 1944'. Valoarea acestora se ridică la circa 7.000 - 8.000 de euro, potrivit sursei citate.

Monedele au fost predate Direcţiei pentru Cultură Cluj, care urmează să le remită unui muzeu pentru păstrare, valorificare şi clasare în patrimoniul cultural naţional. Cei trei cetăţeni au fost primiţi de conducerea IPJ Cluj, care le-a acordat diplome şi le-a adresat mulţumiri pentru spiritul civic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel