Clubul Universitatea Craiova îl va reclama pe Cătălin Anghel la Comisia de Disciplină pentru afirmaţii mincinoase

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat, marţi, că îl va reclama la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pe antrenorul secund al formaţiei FC Viitorul, Cătălin Anghel, pentru "declaraţii mincinoase", după ce acesta l-a acuzat pe jucătorul Nicuşor Bancu de remarci rasiste la adresa olandezului Bradley de Nooijer în timpul meciului direct de luni seara.

"Având în vedere declaraţiile mincinoase ale antrenorului secund al echipei FC Viitorul, minciuni dovedite şi prin raportul de joc al arbitrului, clubul Universitatea Craiova va sesiza în cursul zilei de mâine (n.r. - miercuri) comisiile disciplinare ale FRF pentru a se lua măsuri împotriva mincinoşilor", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al clubului craiovean.

De asemenea, gruparea olteană aşteaptă ca olandezul Bradley de Nooijer să îşi ceară scuze faţă de suporterii Universităţii. "În acelaşi timp, Universitatea Craiova condamnă gesturile reprobabile ale jucătorului Bradley de Nooijer de a-i provoca pe suporterii noştri imediat după înscrierea primului gol al partidei. Aşteptăm din partea acestuia scuze adresate suporterilor. Bradley de Nooijer a venit într-o ţară care l-a primit cu braţele deschise, iar el în schimb trebuie să arate un minim respect suporterilor", se mai menţionează în comunicatul citat.

La finalul partidei Universitatea Craiova - Viitorul Constanţa, scor 3-1, din cadrul etapei a 11-a a Ligii I, antrenorul secund al echipei constănţene, Cătălin Anghel a afirmat că Nicuşor Bancu l-a înjurat pe jucătorul de culoare olandez Bradley de Nooijer, faţă de care a avut şi unele remarci rasiste.

Fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, nu a negat incidentul, precizând că nu îşi aduce aminte dacă a avut sau nu remarci rasiste la adresa olandezului.

Marţi, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul fotbalistului Nicuşor Bancu, de la Universitatea Craiova şi că în cazul în care se va dovedi că a făcut unele remarci rasiste la adresa olandezului Bradley de Nooijer, de la FC Viitorul, jucătorul craiovean riscă o amendă de până la 30.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel