Clubul sportiv care a pierdut 70 de milioane de lire sterline din cauza pandemiei

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Un celebru club sportiv a anunțat pierderi de 70 de milioane de lire sterline din cauza pandemiei de coronavirus. 

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunţat miercuri că a pierdut 70 de milioane de lire sterline din cauza pandemiei de coronavirus, informează BBC, scrie Agerpres. 

Veniturile înregistrate în exerciţiul financiar încheiat pe 30 iunie 2020 au fost de 509 milioane de lire sterline, cu 70 de milioane de lire sterline mai mici decât cele aşteptate de United, acesta fiind un rezultat direct al pandemiei. Cifrele anunţate de clubul din Manchester includ şi perioada când fotbalul a fost oprit din cauza Covid-19.

Venituri mai mici 



Veniturile sunt cu 18,8% mai mici decât cele 627,1 milioane de lire sterline anunţate de United pentru exerciţiul financiar precedent. În sezonul 2018-2019, echipa a jucat în Liga Campionilor, iar în stagiunea trecută, în Liga Campionilor.

Datoria netă a clubului a crescut de peste două ori faţă de anul precedent, ajungând la 474,1 milioane de lire sterline.

"Diavolii roşii" au cheltuit în jur de 75 milioane de lire sterline în perioada de transferuri din vară.

United a înregistrat profit în 2018-2019



United a înregistrat un profit net de 18,9 milioane de lire sterline în 2018-2019 şi pierderi nete de 23,2 milioane de lire sterline în 2019-2020.

Vicepreşedinte lui United, Ed Woodward, a cerut miercuri guvernului britanic să urmeze exemplul altor ţări europene şi să permită revenirea fanilor pe stadioane "de îndată ce este sigur". Potrivit acestuia, "neconcordanţele" în ce priveşte regulile sunt "frustrante".

După cum s-a anunţat, săptămâna trecută, cluburile din Premier League au respins propunerile lui Manchester United şi Liverpool vizând modificarea structurii şi a împărţirii veniturilor în fotbalul englez.

Rol important 



Woodward a indicat miercuri că United va juca un rol important în modificările anunţate de Premier League şi a vorbit despre ajutorul financiar pentru cluburile din diviziile inferioare, puternic afectate de pandemia de coronavirus.

În altă ordine de idei, Woodward a negat că gruparea de pe Old Trafford este interesată de înfiinţarea unei Superligi europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel