EXCLUSIV  Clubul Cireșarii va fi deschis publicului datorită Ministerului Educației. Cîmpeanu, precizări

Clubul Cireșarii va fi deschis publicului din zonă de Ministerul Educației. Anunțul a fost făcut, marți, de ministrul Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate la DCNewsTV.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a oferit, marți, un interviu în exclusivitate pentru DCNews, în cadrul căruia a abordat mai multe subiecte de interes atât pentru profesori și elevi, cât și pentru părinți. La un moment dat, ministrul a făcut un anunț în premieră: Clubul Cireșarii va fi deschis publicului din zonă de Ministerul Educației!

„Aș vrea să vă spun un lucru în premieră. Am luat decizia de a propune Guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare - Clubul Cireșarilor, de exemplu - să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației către autoritățile locale”, a spus, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul interviului acordat DCNews.

„Sunt foarte mândru. Există o universitate, USAMV București, care s-a implicat pro bono în baza Cireșarii și, dincolo de amenajările peisagere, au făcut un teren de fotbal cu gazon natural, care sigur că trebuie irigat pentru a fi întreținut, dincolo de sistemul de drenaj, ca să fie irigat, au avut nevoie de foraje de apă. Tot USAMV București a făcut foraje de apă, deci a făcut foarte multe investiții pro bono. Ministerul Educației a susținut construcția unor terenuri de sport”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Insist ca, înainte de a fi transferată autorităților locale, ea să fie deschisă publicului din zonă, într-o manieră controlată, între anumite ore, astfel încât să nu impieteze asupra activităților copiilor, dar să poate beneficia și locuitorii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Imperativ, prin lege, nu se va putea schimba destinația vreme de zece ani, adică cel puțin zece ani, aceste cluburi sportive școlare vor trebui să își păstreze obiectul de activitate. Eu aș pune mai mult de zece ani, dar legislația din România, din câte am înțeles, spun juriști, nu ne permite să impunem. Dacă ar fi după mine, aș pune 100 de ani!”, a subliniat ministrul Sorin Cîmpeanu la DCNews și DCNewsTV.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, interviu live la DC News și DC News TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel