Clubul Chelsea este vizat de noi sancțiuni. Directorul clubului este vizat de această dată

Foto de Jorono de la Pixabay
Foto de Jorono de la Pixabay

Guvernul Marii Britanii impune sancțiuni directorului Chelsea FC, Eugene Tenenbaum. Încercări de a îngheța până la 10 miliarde de lire sterline active legate de proprietarul oligarhului rus al clubului, Roman Abramovici.

Guvernul Marii Britanii a impus sancțiuni directorului clubului de fotbal Chelsea, Eugene Tenenbaum, în încercarea de a îngheța activele de până la 10 miliarde de lire sterline ale proprietarului rus al clubului, Roman Abramovici.

Marea Britanie a declarat că extinde sancțiunile lui Tenenbaum și David Davidovici, un alt apropiat al lui Abramovici, deoarece oligarhul a transferat miliarde de lire sterline de active celor două persoane în timp ce Rusia a invadat Ucraina.

Ministerul de Externe a spus că sancțiunile vor „îngheța activele  la un total de până la 10 miliarde de lire sterline – cea mai mare acțiune de înghețare a activelor din istoria Marii Britanii”. Departamentul a spus că înghețarea activelor va „preveni repatrierea acestor bunuri în Rusia și folosirea lor pentru a finanța mașina de război a lui Putin”.

„Încolțim mașina de război a lui Putin și țintim cercul de oameni cel mai apropiat de Kremlin”, a spus Liz Truss, secretarul de externe britanic. „Vom continua cu sancțiunile până când Putin va eșua în Ucraina.”

Abramovici a fost supus sancțiunilor din Regatul Unit pe 10 martie, după ce miniștrii l-au acuzat că are „legături clare” cu regimul lui Putin și că face parte dintr-un grup de oameni de afaceri ruși bogați care aveau „sânge pe mâini”. El a negat că are legături strânse cu Putin.

Cu toate acestea, Regatul Unit nu a confiscat niciuna dintre proprietățile britanice ale lui Abramovici, care includ un conac de 120 de milioane de lire sterline în Grădinile Palatului Kensington, chiar în spatele palatului regal. Familia sa a adunat o colecție de proprietăți din Marea Britanie în valoare de peste 250 de milioane de lire sterline, numărând aproximativ 70 de case, clădiri și bucăți de teren. Marea Britanie îl obligă să vândă clubul Chelsea FC, pe care l-a cumpărat în 2003 pentru aproximativ 140 de milioane de lire sterline.

Dosarele corporative arată că Tenenbaum a preluat controlul asupra Evrington Investments Ltd, o companie de investiții care are legături cu Abramovici, la 24 februarie, imediat după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Abramovici a fost menționat anterior drept „proprietar efectiv” al Ervington, cu sediul în Cipru, potrivit documentelor de la Londra și Amsterdam. Compania a făcut investiții în cel puțin opt firme, inclusiv în cel mai mare motor de căutare din Rusia, Yandex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel