Clotilde Armand vrea să schimbe denumirea străzii în Roman Protasevici, dar nu știe legea. Cum s-a făcut de râs

Sursă foto: Facebook Clotilde Armand
Sursă foto: Facebook Clotilde Armand

Propunerea lui Clotilde Armand de a schimba denumirea străzii pe care se află Ambasada Belarusului în strada Roman Protasevici este neconformă cu legea. Cel puțin asta spune Hotărârea 31 din 06/02/2003 privind aprobarea regulamentului privind atribuirea sau schimbarea denumirii și atribuirea numerelor poștale de imobile din Municipiul București.

Ieri, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a venit cu propunerea schimbării numelui străzii pe care se află Ambasada Republicii Belarus în strada Roman Protasevici, în semn de solidaritate cu reținerea jurnalistului de către autoritățile de la Minsk. Acesta a fost arestat de autoritățile de la Minsk acum câteva zile (citește mai mult AICI).

Clotilde Armand a vrut să se solidarizeze cu dizidentul din Belarus

O postare pe Facebook a primarului de la Sectorul 1 provocat păreri pro și contra în societatea românească:

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich - numele jurnalistului disident.

Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit.

Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită. - Andrei Oișteanu“, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Un conferențiar universitar i-a explicat primarului de la Sectorul 1 ce prevede legislația

Bogdan Suditu, conferențiar universitar la Universitatea din București la Facultatea de Geografie, i-a lăsat un comentariu lui Clotilde Armand. Potrivit acestuia, prin Hotărârea 31 din 06/02/2003 privind aprobarea regulamentului privind atribuirea sau schimbarea denumirii și atribuirea numerelor poștale de imobile din Municipiul București există câteva constrângeri privitoare la atribuirea numelui unei persoane la o stradă.

„Hotărâre 31 din 06/02/2003 privind aprobarea regulamentului privind atribuirea sau schimbarea denumirii și atribuirea numerelor poștale de imobile din Municipiul București[...]

Art.5- Pentru analiza propunerilor pentru atribuirea sau schimbarea de denumiri, precum si pentru întocmirea proiectelor de hotărâri privind aprobarea sau respingerea propunerilor respective, se vor avea in vedere următoarele criterii orientative:[...]

b) Numele de persoane se vor putea atribui la cel puțin 3 ani de la încetarea din viata a acestora;“, i-a comentat Bogdan Suditu lui Clotilde Armand.

Hotărârea poate fi accesată AICI.

Tudor Ionescu, reacție la propunerea lui Clotilde Armand

Tudor Ionescu, fost consilier general al Capitalei din partea ALDE, a reacţionat după ce Clotilde Armand a anunţat că ar vrea să numească strada pe care se află Ambasada Belarusului în Bucureşti în "strada Roman Protasevich" şi spune că problemele locuitorilor sunt altele. 

"Dragi bucureșteni, vă propun să avem strada CĂPUȘEI, inspirat de inițiativele doamnei Primar #ClotildeArmand.

Doamna Clotilde Armand a terminat toate problemele din Sector și vrea să schimbe numele străzilor acum.

Dacă tot propuneți schimbări de nume pentru străzi, doamnă Primar, atunci înaintez și eu o astăzi o propunere scrisă către Primăria Capitalei : Strada Roma din Sectorul 1 (cred că știți care e aceasta, doamna Primar, nu? Dacă nu, uitați-vă pe cartea de identitate) să se numească "Strada Căpușei" - căpușa pe care ați transformat-o în specie protejată în sector (...). - citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel