Clotilde Armand, supărată pe PNL că i-a blocat "Promenada verde"

Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand

"Vă anunț că astăzi proiectul 'Promenada Verde' a fost blocat de consilierii PNL în Consiliul General fără nici un motiv", transmite Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. 

"Pentru ședința Consiliului General care a avut loc astăzi, 7 septembrie, USR PLUS a suplimentat ordinea de zi cu proiectul 'Promenada Verde', un proiect așteptat și important pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Sectorul 1 și din București.

Deși consilierii generali PNL au votat suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect, atunci când a fost supus votului aceștia au decis să iasă din ședință, lăsând-o fără cvorum și poziționându-se astfel împotriva încheierii unui protocol al Primăriei Capitalei prin ALPAB cu Primăria Sectorului 1, protocol care are ca scop amenajarea malurilor a trei lacuri: Băneasa, Grivița și Străulești. Promenada Verde este un proiect de interes general pentru orice cetățean din București care își dorește acces la lac, la plimbări în aer liber, sporturi nautice și relaxare.

Proiectul a fost votat în Consiliul Sectorului 1 încă din luna iunie și există fonduri bugetate pentru acesta.Fac un apel către toți liderii PNL București: vă rog să fiți raționali și nu mai lăsați orgoliile politice să boicoteze interesul cetățenilor. Haideți să reconstruim Bucureștiul, nu USL-ul", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ce a transmis USR PLUS

"Pentru ședința Consiliului General care a avut loc astăzi, 7 septembrie, USR PLUS a suplimentat ordinea de zi cu proiectul „Promenada Verde”, un proiect așteptat și important pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din București. Deși consilierii generali ai PNL au votat suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect, atunci când a fost supus votului aceștia au decis să iasă din ședință, lăsând-o fără cvorum și pozitionându-se astfel împotriva încheierii unui protocol al Primăriei Capitalei prin ALPAB cu Primăria Sectorului 1, protocol care are ca scop amenajarea malurilor a trei lacuri: Băneasa, Grivița și Străulești.

Promenada Verde este un proiect de interes general pentru orice cetățean din București care își dorește acces la lac, la plimbări în aer liber, sporturi nautice și relaxare. Proiectul a fost votat în Consiliul Sectorului 1 încă din luna iunie și există fonduri bugetate pentru acesta.Promenada Verde este un proiect ratat al administrațiilor anterioare, care s-au chinuit timp de 16 ani să amenajeze o zonă de acces pentru publicul larg pe malul lacurilor din nordul Capitalei, dar nu au reușit nici măcar să înceapă. În tot acest timp, malurile lacurilor au ajuns în mare măsură în proprietate privată, au fost transformate din zone verzi în zone construibile, iar drumurile de halaj au dispărut în procedurile cadastrale.

În prezent, administrațiile locale conduse de USR PLUS de la sectoarele 1 si 2 vor și pot să realizeze accesul publicului larg la marile lacuri din nord. Au însă nevoie de acordul consilierilor generali pentru a încheia protocoale pentru efectuarea de operațiuni cadastrale, studii de fezabilitate, achiziții de proiectare și execuție.

Ignorând nevoile orașului, consilierii PNL din Consiliul General au ales să boicoteze interesul bucureștenilor și au apelat la tertipuri procedurale, lăsând ședința fără cvorum. Consilierii generali ai USR PLUS solicită Primarului General includerea proiectului pe ordinea de zi a urmatoarei ședințe pentru a fi supus cât mai repede votului", transmite USR PLUS Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel