EXCLUSIV  Clotilde Armand ignoră total elevii. Scandalul ar putea ajunge la Avocatul Poporului. ”Momentan încercăm să luăm legătura pe cale diplomatică”

Clotilde Armand, acuzată că bursele de merit inegale sunt o inechitate
Clotilde Armand, acuzată că bursele de merit inegale sunt o inechitate

Președintele Consiliului Municipal al Elevilor București, Cătălina Ifrim, a vorbit despre Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care nu ia în seamă solicitările Consiliului încă de la începutul lunii decembrie.

„Nu am discutat cu doamna Clotilde Armand”, a transmis Cătălina Ifrim, EXCLUSIV pentru DC NEWS, motivând că edilul nu a luat în seamă solicitările organizației. „În momentul în care am trimis comunicatul de presă am și cerut o audiență către dumneaei. Inițial, discutasem și pe tema celorlalte burse și, de asemenea, ne-au fost ignorate mesajele, cererile, solicitările ș.a.m.d.”.

Din decembrie se tot caută dialog, însă Armand nu răspunde oficial

„Solicitările inițiale despre bursele de merit sunt ignorate încă de la începutul lunii decembrie, iar la începutul săptămânii acesteia discutăm și despre situația burselor de ajutor social și situația burselor de merit care ar trebui să se acorde diferit”, a continuat președintele CMEB.

Cătălina Ifrim se așteaptă ca Primarul Sectorului 1 să ignore în continuare cererile Consiliului Municipal al Elevilor București, „pentru că data trecută când am făcut aceste afirmații publice, răspunsul a venit pe Facebook, dar nouă nu ni s-a răspuns oficial printr-o adresă sau prin ceva cu greutate juridică”.

Avocatul Poporului devine o opțiune, însă se mai încearcă pe căi diplomatice

La momentul acesta putem discuta cu Avocatul Poporului, doar că momentan încercăm să luăm legătura pe cale diplomatică”, a mai spus reprezentanta CMEB.

Cât despre problema burselor, Cătălina Ifrim a rezumat: „Nouă ni se pare inechitabil felul în care s-au tăiat bursele de ajutor social, mai ales că situația nu este unică în Sectorul 1, vorbim despre această problemă la nivelul Sectoarelor 3 și 5 unde solicităm recalculare a bugetului și felului în care sunt atribuite bursele.

Pe partea de burse de merit, discutăm de o recalculare a modului de acordare, un mecanism de tip clasament, iar de acolo, gradual, se primește o sumă din ce în ce mai mică. Din punctul nostru de vedere nu intră în atribuțiilor primăriilor un astfel de principiu. În plus, este o inechitate la nivel național dacă acest lucru se întâmplă într-un singur loc, ținând cont că doar Sectorul 1 din cele șase sectoare ar urma să acorde bursele într-o astfel de manieră”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel