EXCLUSIV  Clotilde Armand, acuzată de abuz în serviciu. Plângere penală la DNA

Plângere penală la DNA pe numele lui Clotilde Armand
Plângere penală la DNA pe numele lui Clotilde Armand

Avocatul Romprest, Iancu Tudor, a afirmat că Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, se face vinovată de abuz în serviciu, în opinia sa, în scandalul gunoaielor. 

"Abuz în serviciu este, în opinia mea, ceea ce a făcut doamna primar când a încheiat un contract, prin dispoziţie de primar, fără o hotărâre de Consiliu, cu un alt operator nelicenţiat, neautorizat. O dispoziţie de primar cu preţuri cel puţin dubioase. 

După ce am luat decizia iniţială de a sista colectarea deşeului necontrolat, doamna a încercat să facă asta. A semnat cu altă companie, o companie de apartament, cu voluntari, cu nerespectarea clară a condiţiilor legale, cu nerespectarea condiţiilor de licenţiere. A venit Garda de Mediu, a constatat că noi avem dreptate, a amendat Primăria cu 160.000 de lei. Toate astea denotă o continuitate a unui comportament dincolo de limita legii. Nu respecţi Consiliul, procedurile, legislaţia salubrităţii", a declarat Iancu Toader, avocatul Romprest, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Plângere penală la DNA

"Doamna ameninţă în continuare cu tot felul de măsuri care sunt în afara contractului şi în afara legii. Este un haos total rezultat din necunoaşterea, atât la nivel instituţional a procedurilor administrative, cât şi a legislaţiei în materia salubrităţii. (...) Am formulat plângere penală care a fost completată cu fiecare act material pe care doamna l-a efectuat contrar legii. Sunt opt acte materiale care intră în conţinutul infracţiunii de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu în formă continuată. La DNA (n.r. instituţia la care s-a depus plângerea)", a mai punctat avocatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel