EXCLUSIV  Clopotul de la Catedrala Mântuirii Neamului, răsturnare de situație. Greșeala URIAȘĂ care a aruncat presa în aer

Marți, în presa din România, a circulat o informație controversată care a stârnit tot felul de reacții. "Cel mai mare clopot din Europa urmează a fi montat pe Catedrala Mântuirii Neamului Românesc" - așa suna informația care a dus la valuri de comentarii pe rețelele de socializare.

Scriitorul Dan Ciachir a spus că respectivul clopot care urmează să fie montat pe Catedrala Mântuirii Neamului nu este nici pe departe cel mai mare din Europa. În realitate, cel mai mare clopot din lume şi, implicit, din Europa se află în interiorul Kremlinului, a fost turnat în anul 1733, la Moscova, pentru bisericile ţarilor ruşi. 

Așadar, dezinformarea din presa românească a părut pe un site, apoi a fost preluată de mai multe publicații online. Este o problemă gravă, dar nu atât de gravă precum ce au făcut anumite ziare quality care au folosit această informație ca pretext pentru a critica, încă o dată, Biserica Română Ortodoxă.

[citeste si]

"Ateism după ureche. În realitate, cel mai mare clopot din lume şi, implicit, din Europa se află în interiorul Kremlinului, a fost turnat în anul 1733, la Moscova, pentru bisericile ţarilor ruşi.

Cu un diametru de cinci metri, acest clopot cântăreşte 200 de tone, aşadar de aproape zece ori mai mult decât clopotul despre care se vorbeşte în anumite ziare din presa românească. Am luat aceste date din remarcabila lucrare a părintelui profesor doctor Daniel Benga, „Istoria şi semnificaţia clopotului şi a toacei în Biserica Ortodoxă", apărută în urmă cu doi ani la Bucureşti.

Ateismul poate fi şi documentat, de aceea nu ne aplecăm asupra altor minciuni din articolele care au circulat în presă, mărginindu-ne să recomandăm lucrarea menţionată. Din paginile ei se poate vedea marele rol pe care l-a jucat clopotul în istoria poporului nostru", a precizat Dan Ciachir pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel