Clip înduioșător din 1974. Românii cu biciclete electrice

În anul 1974, postul BBC anunța într-un reportaj una dintre realizările tehnice românești ca făcând parte din tehnologia viitorului: bicicleta electrică.

Bicicleta electrică sau moped-ul nu este o invenție a mileniului III, ba chiar a fost produsă în țara noastră în anii de glorie ai comunismului. ”România, o țară de mărimea Marii Britanii, dar jumătate ca număr de locuitori, o țară mândră de tradițiile și cultura sa”, își începea reportajul Raymond Baxter, corespondent BBC la acea vreme. El a  prezentat atunci, în 1974, una dintre minunile tehnice ale vremii: bicicleta electrică, considerată încă de atunci una dintre soluțiile de viitor pentru deplasarea în marile orașe.

Reportajul de atunci, numit ”Tomorrow's World: Romanian Electric Bike” (Lumea de mâine: Bicileta electrică românească) îl puteți urmări aici:

VIDEO

”La această oră, România este un mix de nou și vechi, de câmpii ce par a fi fără limită și înălțimile muntoase ale Carpaților” se mai spune în comentariul BBC. Englezii au fost extrem de surprinși să găsească la noi 'mopedul', acea bicicletă electrică ”concepută și produsă de un institut guvernamental de cercetare din București”. Realizatorul BBC mai amintește și de performanțele pe care mopedul românesc le avea în epocă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel