Clinton se distanțează de Obama. Divergențe la Casa Albă

Fostul secretar de stat Hillary Clinton se disociază de hotărârea președintelui Barack Obama de a nu interveni în războiul civil din Siria, potrivit unor extrase din cartea autobiografică a fostei Prime Doamne.

Noua carte a lui Clinton aruncă o nouă lumină asupra politicii externe pe care fostul secretar de stat o va aplica dacă în 2016 câștigă Președinția.

Volumul "Alegeri dificile" descrie cei patru ani ai lui Clinton în funcția de secretar de stat în mandatul lui Barack Obama.

Clinton vorbește în termeni respectuoși despre Obama, dar se distanțează subtil de politica liderului SUA cu privire la criza siriană.

Hillary Clinton scrie că SUA ar fi trebuit să-i înarmeze pe rebelii moderați din Siria în lupta acestora cu milițiile lui Bashar al-Assad.

Citește și: Benghazi: email-urile care o distrug pe Clinton

"Președintele a înclinat spre a păstra actualul curs și spre a nu face pasul semnificativ de a înarma rebelii", scrie Clinton, conform extrasului obținut de CBS. "Nimănui nu-i place să piardă o dezbatere, inclusiv mie. Dar a fost decizia președintelui și eu respect hotărârile sale".

Hillary Clinton este considerată o susținătoare a intervenționismului american, fapt ce a costat-o în cursa prezidențială din 2008, când Barack Obama a atacat-o pentru că, din funcția de senator, a sprijinit acțiunile SUA în Irak.

În noua sa carte, Cliton recunoaște vă votul dat în favoarea intervenției din Iraq a fost o eroare.

"Am crezut că am acționat cu bună credință și că am luat cea mai bună decizie în baza informațiilor pe care le aveam. Și nu am fost singura care a greșit. Dar rămâne o greșeală. Pur și simplu", scrie fostul secretar de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel