Clinicile clujene se confruntă cu o criză de sânge, din cauza scăderii numărului de donatori

criză de sânge la Cluj
criză de sânge la Cluj

Directorul Centrului de Transfuzii din Cluj-Napoca, Adriana Sime, a declarat că numărul donatorilor de sânge a scăzut în ultima perioadă din cauză că oamenii sunt plecaţi în concediu, studenţii sunt în vacanţă, iar cererea este constantă. Clinicile de chirurgie, oncologie şi hematologie din Cluj-Napoca se confruntă, în această perioadă, cu o criză de sânge.

"Din cauza scăderii numărului de donatori, clinicile de chirurgie, oncologie şi hematologie din Cluj se confruntă cu mari probleme. Din cauza vacanţei şi a concediilor, numărul donatorilor scade drastic pe timpul verii, iar spitalele şi pacienţii ajung în situaţii dramatice", a spus Sime.

Sime a afirmat că, în primul rând, aparţinătorii bolnavilor ar trebui să doneze sânge pentru cei care au nevoie.

"Clujul este un centru medical unde vin bolnavi din toată ţara, dar donatorii sunt tot mai puţini. În această perioadă numărul de donatori a scăzut semnificativ, cererea de la clinicile mari consumatoare de sânge este foarte mare, astfel că fac un apel la toţi oamenii sănătoşi, între 18 şi 60 de ani, să poftească la donare, să îşi ajute familia, prietenii, astfel putem salva multe vieţi", a adăugat Sime.

La rândul său, medicul Andrei Cucuianu, de la Clinica de Hematologie din Cluj-Napoca, a afirmat că spitalul are nevoie de peste 20 de unităţi de transfuzie pe zi, iar sângele primit este insuficient.

"În perioada asta ne confruntăm cu o mare lipsă de produse de sânge. Clujul este un centru medical important şi mai ales la clinica noastră se adună pacienţi din toată zona. iar numărul de donatori este constant sau mai mic vara. Avem probleme mari cu unii pacienţi care efectiv mor din cauză că nu au produse de sânge suficiente", a explicat Cucuianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel