O clientă Uber a cerut daune COLOSALE după ce a fost rănită la cap, la finalul cursei. Ce i-a răspuns instanța. E incredibil!

O clientă Uber, rănită la cap la finalul cursei, a cerut daune firmei de ridesharing. Iată ce i-a răspuns instanța.

În urma unei călătorii cu Uber, o femeie din București a suferit o lovitură la cap, pentru care a cerut în instanță daune morale în valoare de 25.000 de euro pentru "prejudiciul estetic și emoțional". 

Însă, instanța a respins cererea, argumentând că Uber este o aplicație, nu un transportator, și a obligat-o pe reclamantă să plătească firmei de ridesharing, suma de 13.437,50 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, plus 3.500 lei către avocatul șoferului mașinii, chemat în garanție.

Ce este prevăzut în cerere și care e replica Uber

"În momentul în care au ajuns la destinație, la părăsirea autoturismului, reclamanta s-a lovit puternic de un obiect ascuțit, prins în cadrul portierei. Acest obiect, similar unui cui, în mod normal, nu trebuia să fie poziționat acolo. Astfel, era imposibil pentru un client să anticipeze prezența acestuia, mai ales în condiții de vizibilitate redusă, pe timp de noapte. Această lovitură i-a provocat reclamantei o rană adâncă la nivelul capului. Întrucât se declanșase o hemoragie puternică însoțită de dureri acute, s-a deplasat de urgență (cu un alt autoturism UBER) la Spitalul Clinic de Urgență București", se arată în cerere.

În replică, UBER Systems Romania a susținut în fața instanței, prin întâmpinarea transmisă, că este o societate care pune la dispoziția utilizatorilor o aplicație mobilă ce facilitează legătura dintre pasagerii (călătorii) care doresc să ajungă la o destinație anume și șoferii (operatorii de transport) cu capacitate liberă de a oferi astfel de servicii de transport, citează profit.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel