Claudiu Năsui: "Prețurile de pe litoralul românesc sunt foarte mari". Unde merge ministrul Economiei în vacanță

Ministrul Economiei, despre prețurile de pe litoralul românesc / Foto: Facebook Claudiu Năsui
Ministrul Economiei, despre prețurile de pe litoralul românesc / Foto: Facebook Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui,  susține că prețurile de pe litoralul românesc sunt prea mari, de pildă închirierea unui șezlong, și că nu a fost niciodată la Mamaia, ci doar în Vama Veche.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a fost întrebat în cadrul emisiunii ”Interviurile lui Vitalie” cum i se pare prețul unui șezlong la Mamaia, în contextul în care Bulgaria, concurența noastră nemijlocită, a anunțat reduceri pe litoral pentru a atrage turiștii.

"Nu mă duc la Mamaia, dar cred că este în jur de 50 de lei.", a răspuns Năsui.

VEZI ȘI: Vacanță 2021. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia

Ce are Bulgaria și nu avem noi

Totuși, 50 de lei este media, dar prețul unui șezlong pe litoralul românesc poate ajunge și la 100-150 de lei. Năsui a recunoscut că prețurile sunt prea mari.

"Foarte mare. Dar până la urmă hai să vedem cum se întâmplă lucrurile în Bulgaria. De ce credeți că în Bulgaria se promovează turismul mai bine în Bulgaria decât la noi. Asta este ce vă spuneam mai devreme. Trebuie aceste structuri asociative unde puterea să nu fie în jurul unor politicieni, ci să fie în jurul unor oameni care au interes să dezvolte zona. Când politicul nu o să mai decidă el, arbitrar, vreau frunza, vreau oaia, și o să lase decizia oamenilor care suferă consecințele, atunci o să ne meargă și nouă lucrurile mai bine decât în Bulgaria.", a adăugat ministrul Economiei.

"Influența statului în economie reduce oferta și crește prețul"

Claudiu Năsui a fost întrebat și unde merge el în vacanță. Ministrul a spus că anul acesta nu va merge nicăieri, dar de obicei alege Vama Veche. El a susținut că interesul său este ca prețurile pe litoral să fie cât mai mici.

"Interesul meu ca membru al Guvernului este să fie cât mai mici. Este o problemă de taxare a muncii, este o problemă de forță a muncii nedisponibilă și de stat care când își ia o cotă mai mare din ce își iau oamenii, creează o problemă de acest gen în piață. Dacă mâine toate taxele se dublează, ce o să facă prețurile? Un stat mai mic, un stat mai suplu o să ducă și la prețuri mai mici pe litoral. Influența statului în economie îți reduce oferta și îți crește prețul.", a precizat Năsui.

În cadrul aceluiași interviu, Claudiu Năsui a spus că economia românească își revine din criza indusă de pandemie. Nota pentru antreprenorii români este 10. Pentru statul românesc care nu a reușit să ajute cu bani antreprenorii, nota pe care o acordă Claudiu Năsui este 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel