Transcript şedinţe SRI. Manda: Răspunsul este da

Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control a SRI din Parlament, a anunțat că va cere desecretizarea stenogramelor din ședințele Comisiei. Miercuri seară, a făcut noi declaraţii în cadrul emisiunii România9, de la TVR1, vorbind şi despre generalul Dumitru Dumbravă.

Întrebat dacă SRI înregistrează şedinţele Comisiei de Control SRI şi face transcriptul, a spus: „Răspunsul este da". Ulterior, întrebat de când se întâmplă acest lucru, a precizat: „Din ce ştiu, nu ştiu dacă de 27 de ani, dar de la începutul activităţii Comisiei". „Când am ajuns la Comisie, am înţeles că aceasta era practica şi procedura", a adăugat acesta.

De asemenea, miercuri seară, a spus că înregistrările se fac fără a fi o lege, e o cutumă. 

Totodată, întrebat cât de corecte sunt transcripturile şi dacă a solicitat până acum o transcriere a unei şedinţe pentru a vedea dacă realitatea corespunde cu transcrierea SRI, Manda a spus: „Ne-am uitat pe stenograme. Am solicitat la un moment dat, cred că de la a treia şedinţă, să avem şi suport audio, să putem să confruntăm, dar nu am reuşit, pentru că volumul de muncă este destul de mare".

Cu privire la Dumbravă, „nu am spus niciodată că este vinovat de ceva. Sunt lucruri care incriminează spuse de alte persoane”, a declarat președintele Comisiei pentru controlul activității SRI.

[citeste si]

Întrebat ce se întâmplă cu stenogramele din anii 2000, a spus că „în mod normal, acestea sunt păstrate în arhiva Comisiei".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel