Claudiu Manda: Documentul este secret!

Rodica Mitu / 06 feb 2018 / 18:12 Salveaza PDF Comentarii
Claudiu Manda
Claudiu Manda

Senatorul PSD Claudiu Manda, șeful comisiei de control al activității SRI, a susținut o declarație de presă marți.

"Dintre răspunsurile pe care le-am primit, cred că unul important este legat de sistemul din justiție, de repartizare aleatorie a dosarelor. Au fost una sau două poziții prezentate Comisiei cum că lucrurile nu ar fi fost în regulă acolo și s-ar fi știut. Am primit un răspuns de la Serviciul Român de Informații despre posibile vulnerabilități. Documentul este secret. Am făcut o solicitare să primim un răspuns nesecret", a declarat Claudiu Manda.

Pe 27 februarie a anunțat că va fi audiat George Maior.

Discuție cu Călin Popescu-Tăriceanu

"Am informat Comisia că am avut o discuție cu domnul Tăriceanu și am spus că îl invităm la Comisie, domnia sa a acceptat, urmând ca în perioada următoare să stabilim data și ora la care să fie această audiere", a mai spus Claudiu Manda.

El a precizat că vor exista câteva puncte de interes, fără a da însă alte detalii. "Sunt câteva puncte de interes, nu o să le dezvolt acum, unele au apărut în contextul discuţiilor de la comisie, s-a făcut referire la calitatea domniei sale de vicepreşedinte CSAT în vremea în care era prim-ministru. Domnul Tăriceanu a spus diferite lucruri în spaţiul public şi cred că şi domnia sa are să ne aducă în atenţie diferite aspecte pe care comisia le poate evalua, analiza şi controla pentru a primi un răspuns şi domnia sa şi opinia publică", a afirmat senatorul PSD.

[citeste si] 

Scrisoare Pippidi

Scrisoarea primită la Comisia parlamentară comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul activităţii SRI de la analistul politic Alina Mungiu-Pippidi legată de posibilitatea ca în SPP să fi existat un serviciu secret a fost trimisă spre soluţionare Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, a mai anunţat preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda. El a argumentat că nu este de competenţa comisiei, în condiţiile în care scrisoarea se referea la activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24