Claudiu Manda, Comisia SRI, documente general Dumbravă

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Preşedintele Comisiei SRI: Am decis să solicităm analiza şi decizia privind eliberarea din funcţie a lui Dumbravă

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat marţi că s-a hotărât, în cadrul comisiei, să fie transmisă o adresă către Serviciul Român de Informaţii în care să fie solicitată 'analiza şi decizia privind eliberarea din funcţia de secretar general' a lui Dumitru Dumbravă.

"Am abordat în cadrul comisiei posibilitatea de a solicita demisia domnului general Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI. A fost un vot, şi cu votul de 5 la 3 am hotărât să adresăm SRI o adresă în care să solicităm analiza şi decizia privind eliberarea din funcţia de secretar general a domnului Dumbravă Dumitru, având în vedere lucrurile spuse de domnia sa în cadrul comisiei, lucruri spuse de petenţi în cadrul comisiei, lucruri spuse în spaţiul public ulterior audierii din comisie, considerând că este benefic atât pentru SRI, atât pentru domnul Dumbravă, inclusiv pentru comisie să lămurim toate aceste aspecte, dar cu domnul general Dumbravă nu în poziţia de secretar general", a afirmat Manda la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că 'există declaraţii în spaţiul public care îl incriminează' pe Dumbravă, iar comisia nu le poate lămuri cu acesta în funcţia de secretar general al SRI.

"Am luat act de adresa venită de la SRI astăzi la comisie în care ni s-a transmis că s-a hotărât în Comitetul Director că în ceea ce priveşte relaţia dintre comisia noastră şi SRI se va face prin Cabinetul directorului, ceea ce este un lucru bun", a menţionat Manda. Acesta a arătat că, deşi SRI a luat această decizie, comisia tot a considerat necesar să ceară demisia lui Dumbravă.

[citeste si]

"Noi trimitem această solicitare către SRI, din câte ştim noi - aceasta fiind o structură militară - poate să decidă pentru un cadru militar trecerea pe o altă funcţie, eliberarea din funcţie sau ştiu eu ce alte lucruri pe care le poate decide. Nu cred că trebuie să discutăm despre o bază legală în ce priveşte corespondenţa dintre comisie şi SRI sau, dacă vreţi, decizia comisiei nu este în acest moment, conform legislaţiei din România, o chestiune imperativă pentru SRI", a precizat el.

Manda a mai declarat că va cere de la SRI documente în ceea ce priveşte prezenţa lui Dumbravă în câmpul tactic şi în ce priveşte relaţia sa cu jurnalişti. El a negat că activitatea comisiei a fost politizată prin decizia de a se cere demisia lui Dumbravă. Generalul SRI Dumitru Dumbravă a fost audiat în mai multe rânduri de Comisia parlamentară de control. În 21 noiembrie, Claudiu Manda, preşedintele comisiei, preciza că audierea de atunci a lui Dumbravă se axa pe elemente care ţin de activitatea din trecut a acestuia, când ocupa funcţia de şef al Direcţiei juridice din SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel