Clasare. Întrebare despre Lazăr. Horia Georgescu: Aici lucrurile trebuie stabilite

Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a avut o intervenție la TVR 1. Radu Sovianu, analist economic, i-a adresat câteva întrebări.

„Două întrebări, domnule Georgescu. Se referă Tudorel Toader, în comunicatul de astăzi, la o plângere formulată de către o instituție publică de la PÎCCJ, transmisă spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. E a dumneavoastră?", l-a întrebat Radu Soviani pe Horia Georgescu, miercuri seară, la TVR 1, în cadrul emisiunii jurnalistului Ionuț Cristache, „România9".

„Da, este o sesizare care a fost adresată Agenției Naționale de Integritate de Ministerul Comunicațiilor prin persoana domnului ministru Dan Nica, care a fost soluționată. A fost întocmit un raport și a fost înaintat Parchetului General. Parchetul General, inițial, a declinat cauza spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Ulterior, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a înapoiat dosarul către Parchetul General, unde a fost dată soluția de clasare", a spus Horia Georgescu.

„Sub semnătura cui a înapoiat Parchetul de la Curtea de Apel Alba Iulia? Și doi: dacă a fost vreo sesizare SRI la baza sesizării ANI, pe lângă Ministerul Comunicațiilor?", a întrebat Soviani.

„Este irelevant cine a înaintat de la Parchetul Alba Iulia către Parchetul General, pentru că Parchetul Curții de Apel Alba Iulia nu a desfășurat nicio activitate specifică unui dosar penal", a fost răspunsul.

„Sub semnătura lui Augustin Lazăr?", o nouă întrebare adresată fostului șef ANI.

„Este irelevant dacă Augustin Lazăr sau altcineva a semnat înaintarea dosarului care a fost cerută de Parchetul General. Soluția de clasare a fost dată de Parchetul General după orice regulă și legislație pe Codul de procedură penală și Codul penal. De către Parchetul General. Nu de către Parchetul Curții de Apel Alba Iulia. Aici lucrurile trebuie stabilite extrem de clar. Dintr-o altă perspectivă, dosarul nu a fost format în urma unei sesizări a SRI. Acel dosar pe conflict de interese", a zis acesta la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel