Clasament OIM: România, locul 53 în lume după ponderea femeilor manager

În România, 31,4% dintre manageri sunt femei, ceea ce plasează țara noastră pe locul 53 din 126 de state la nivel mondial analizate de Organizația Internațională al Muncii (OIM) după ponderea femeilor care ocupă poziții de manager

Potrivit clasamentului, România se situează înaintea unor țări precum Germania, unde ponderea femeilor manager este de 31,1%, Austria (30%), Olanda (29%) sau Danemarca (28,4%), dar este devansată de statele vecine: Republica Moldova, ocupă locul 10 la nivel global, cu o pondere a femeilor manager de 44,1%, Ungaria, locul 28, iar Bulgaria, locul 35, potrivit romaniatv.net.

Țara cu cea mai mare pondere a femeilor manager este Jamaica (59,35), urmată de Columbia (53,1%), Insula Sfânta Lucia (52,3%), Filipine (47,6%), Panama (47,4%), Belarus (46,2%) și Letonia (45,7%). La celălalt capăt al clasamentului se află Pakistanul unde doar 3% dintre manageri sunt femei, alături de Algeria (4,9%) și Iordania (5,1%), scrie Mediafax.

OIM include, de asemenea, România în rândul țărilor în care în perioada 2000-2012 ponderea femeilor în poziții de manager a crescut cu peste 5%, o creștere mai mică înregistrând state precum Germania, Cehia, Franța, Danemarca și Finlanda.

Cu o pondere de 31,1% a femeilor în funcții de manageri de top și la nivel mediu, România se plasează pe locul 24 din 49 de țări, poziționându-se în clasament înaintea Germaniei (28%), Austriei (27%) sau Olandei (28,4%). Prima poziție la acest capitol este ocupat de Republica Dominicană, (55,8%), în timp ce la coada clasamentului este Turcia (14,3%).

Ce recomandă OIM

Raportul OIM arată că șansele ca o femeie să ocupe poziția de top scad invers proporțional cu mărimea companiei. 

Cu toate acestea, lipsa femeilor în poziții de conducere ar putea afecta rezultatele unei companii, OIM subliniind că studiile arată că există o corelație între participarea femeilor și succesul în afaceri.

OIM recomandă companiilor să promoveze egalitatea de sexe prin întărirea politicilor împotriva hărțuirii sexuale, evaluarea performanțelor în funcție de rezultate, numirea femeilor în poziții de răspundere și sprijinindu-le prin programe de asistență la creșterea copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel