Clasa pregătitoare: A început a doua etapă de înscrieri

Peste 5.000 de cereri au fost depuse până luni, în etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare, majoritatea fiind pentru copii care vor împlini 6 ani până la 1 septembrie 2013.

Autor:Daniela Bodeanu

Din totalul celor 5.051 de cereri depuse până luni la ora 20.00, în a doua etapă, 3.945 sunt pentru copii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar 1.106 , pentru copii care împlinesc 6 ani după data menţionată, precizează sursa citată, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

În aplicaţia de înscriere online au fost introduse, până în prezent, 70 de cereri, dintre care 40 au fost validate la secretariatele unităţilor de învăţământ, a mai precizat ministerul.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare în perioada alocată, respectiv 8-17 mai. Pricopie le transmite părinţilor să completeze pe formularul de înscriere nu doar o opţiune, ci trei, pentru ca nu cumva unii dintre copii să rămână nedistribuiți la nicio școală.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat. Părinţii pot completa cererile online, cu obligativitatea ca acestea să fie validate la secretariatele unităţilor de învăţământ alese. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile.În prima etapă fiecare copil a avut prioritate la școala din cartierul în care domicilieză.De aceea s-a dat o adevărată bătălie pentru școlile de prestigiu din centrul Capitalei,unde ar fi vrut să fie înscriși și unii copii care nu aparțineau de acele circumnscripții.

În prima etapă, desfăşurată între 2 şi 22 aprilie, au fost înregistrate 163.722 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, dintre care doar 746 nu au fost admise.

Şcolile au disponibile în acest an 236.268 de locuri pentru clasa pregătitoare, cu 20 la sută mai multe decât la înscrierea în anul şcolar 2012-2013.

În prima etapă, desfăşurată între 2 şi 22 aprilie, au fost înregistrate 163.722 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, rămânând libere pentru etapa a doua peste 70.000 de locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel