EXCLUSIV  Clasa în sistem dual pentru electricieni, susținută de E-Distribuție Muntenia, a început cursurile

La Colegiul tehnic Energetic din București au început studiile și elevii primei clase în sistem dual susținută de E-Distribuție Muntenia. Absolvenții vor primi diplomă de electricieni, recunoscută peste tot în Europa.


 

La Colegiul Tehnic Energetic București au început cursurile și elevii de la prima clasă în sistem dual pentru tineri electricieni, susținută de E-Distribuție Muntenia. Programul își propune să ofere elevilor acces la o pregătire profesională solidă, în acord cu cele mai noi tehnologii implementate de companiile E-Distribuție, precum și să contribuie la diminuarea deficitului de personal specializat prognozat în sectorul energetic.

• Viitorii electricieni vor beneficia de burse lunare, precum și de stagii de formare practică în instalațiile E-Distribuție Muntenia
• După absolvirea cursurilor, electricienii acreditați vor avea oportunități de angajare în cadrul companiilor E-Distribuție

La deschiderea anului școlar de la Colegiul Tehnic Energetic a fost prezent și, Georgios Stassis, Country Manager Enel România, care a prezentat perspectivele pe care le au elevii care vor absolvi clasa în sistem dual și avantajele pe care le vor avea.

Georgios Stassis, Country Manager Enel România 

Pregătirea practică, prioritară

O componentă importantă a programului este pregătirea practică, atât în laboratoarele Colegiului cât și în instalațiile E-Distribuție Muntenia. În primul an al programului, cel puțin 20% din ore vor fi de formare practică în instalațiile E-Distribuție Muntenia, iar această pondere va crește la 60% în al doilea an și la 70% în al treilea an. Pregătirea practică va include ore de mentorat cu specialişti şi tutori ai E-Distribuție Muntenia, pregătiți special pentru aceste activități.

Programul este organizat în sistemul dual de învățământ, ceea ce permite sprijinul E-Distribuție Muntenia către Colegiul Tehnic Energetic București pe durata celor 3 ani de studiu.

Elevii, recompensați de E-Distribuție Muntenia pe perioada studiilor

Compania va dubla bursa acordată în sistemul de învățământ profesional de stat. În plus, E-Distribuție Muntenia va susține diverse nevoi ale elevilor, cum ar fi cheltuielile legate de examinările de medicină a muncii şi analize medicale obligatorii, echipamente de lucru şi de protecţie, masa de prânz în fiecare zi, cheltuielile de transport şi cazare pentru elevii din afara Bucureştiului, abonamente la transportul intern în Bucureşti, vizite de studiu.

După finalizarea programului de trei ani, absolvenții vor deveni Electricieni Exploatare Centrale, Staţii şi Reţele Electrice, astfel că vor putea lucra ca electricieni de măsură pe partea de verificare şi recuperare de energie electrică, sau electricieni de medie tensiune sau medie-joasă tensiune în staţii electrice. Viitorii electricieni care vor dori să devină lider de echipă vor putea urma cursuri de maiștri, iar cei care doresc să continue studiile vor putea participa la examenul de bacalaureat în timp ce sunt angajați. Mai departe, cei care doresc să devină ingineri vor putea urma o facultate de profil.

Prima zi de școală, prima demonstrație practică, întâlnire cu ministrul Energiei

Pentru a-i ajuta pe elevi să se integreze mai ușor în specificul cursurilor pe care le vor urma timp de trei ani, conducerea Colegiului Energetic i-a dus pe elevii din clasa duală, împreună cu părinții, la poligonul pus la dispoziție de E-Distribuție pentru activitatea practică. Aici, elevii au fost primiți de ministrul Energiei Anton Anton, împreuna cu Federico Panone, Director General al E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat şi E-Distribuţie Dobrogea.

"Nu m-am așteptat să-i văd în acest poligon și pe părinți. Chiar mă bucur, pentru că părinții sunt cei care au grijă de voi și vă doresc numai bine. Aici veți învăța și vă veți perfecționa și poate că într-un viitor nu foarte îndepărtat o să veniți să mă ajutați și pe mine să-mi puneți niște panouri solare pe casă sau să-mi montați un contor inteligent. Aveți, însă, enorm de mult de muncă și fără ajutorul vostru aceste lucruri nu pot funcționa, iar eu nu pot decât să mă bucur că vă văd și să vă urez succes", a spus ministrul Anton Anton.

Ministrul Energiei Anton Anton

Ministrul Energiei Anton Anton și Federico Panone, Director General al E-Distribuţie, împreună cu elevii clasei duale Compania ENEL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel