Clasa a IX-a va rămâne la liceu

ecaterina
ecaterina

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu este de acord cu trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial. În acest sens intenţionează modificarea Legii educaţiei, care prevede că această transformare ar urma să aibă loc din 2015.

"Clasa a IX-a cred că trebuie să rămână la liceu. Liceul românesc are în tradiţie o durată de patru ani şi eu cred că trecerea clasei a IX-a la clasa gimnazială ar însemna un salt în jos imens la calitatea învăţământului şi nu cred că trebuie să-l facem. De aceea, acesta este unul din obiectivele pe care le avem atunci când vom modifica legea şi vrem să facem lucrul acesta cât mai curând", a afirmat Ecaterina Andronescu sâmbătă, la o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa, informează Mediafax.

Ministrul a precizat că actuala Lege a educaţiei prevede ca din 2015 clasa a IX-a să treacă la şcoala gimnazială, dar că intenţionează corectarea acesteia pentru ca lucrurile să rămână neschimbate.

"Actuala lege stabileşte ca din 2015 clasa a IX-a să treacă la şcoala gimnazială. Acest lucru ar fi pur şi simplu o abandonare a calităţii sistemului naţional de învăţământ. Vom corecta legea Educaţiei şi vom lăsa clasa a IX-a în ciclul gimnazial, acolo unde mi se pare că îi este locul”, a explicat ministrul Educaţiei.

Potrivit Legii educaţiei care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2011, elevii care au intrat în clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012 ar trebui să stea în gimnaziu cinci ani, inclusiv în clasa a IX-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel