Clădirile din Tokyo s-au zguduit joi dimineață. Cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade în capitala Japoniei - Video

Capitala japoneză Tokyo şi zonele învecinate au fost zguduite joi dimineaţă de un cutremur care a avut magnitudinea de 5,3 grade. Seismul a provocat oprirea circulaţiei unor trenuri de mare viteză, însă nu a dus la emiterea unei avertizări de tsunami, transmite AFP.

Cutremurul s-a produs la ora 9:08 a.m. (00:08 GMT) în departamentul Ibaraki (nord-est de Tokio), la o adâncime de aproximativ 50 de kilometri, a transmis Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Video

Nu au fost raportate pagube sau răniţi imediat după cutremur. Seismul a provocat suspendarea circulaţiei trenurilor de mare viteză Shinkansen între Tokio şi Koriyama, în departamentul Fukushima (nord-est), în urma unei pene de curent.

Hiroyuki Sanada, un oficial din partea Autorităţii de Securitate Nucleară din Japonia, a zis faptul că nu a fost raportată 'nicio anomalie' la centrala nucleară Tokai Daini din Ibaraki, care a fost închisă pentru verificări de securitate.

La începutul lunii ianuarie 2024, un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a afectat peninsula Noto de pe coasta Mării Japoniei. Cutremurul s-a soldat cu moartea a peste 230 de persoane şi prăbuşirea multor clădiri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel