Clădirile cu risc seismic, consolidate cu noi tehnologii

Clădire cu risc seismic
Clădire cu risc seismic

Răzvan Sava, a anunţat că a solicitat ca în timpul lucrărilor de consolidare a clădirilor cu risc seismic să se aplice noile tehnologii, ce permit proprietarului să locuiască în continuare în apartament şi pe durata efectuării lucrărilor.

'Am solicitat să se aplice noile tehnologii, în care să nu mai fie nevoie ca proprietarul să părăsească apartamentul, să se poate face consolidarea cu proprietarul în interiorul apartamentului, astfel încât să putem să avem o eficienţă mai bună în ceea ce priveşte consolidarea clădirilor', a spus edilul, după şedinţa CGMB, întrebat de presă în acest sens.

El a menţionat că lucrările care se vor realiza sunt 'în curs de ridicare pe SEAP, Sistemul Electronic de Achiziţii Publice'.

Primarul a menţionat că nu a fost comunicată încă oficial suma care va reveni clădirilor din Bucureşti, din totalul de 25 de milioane de lei alocaţi de către Guvern la nivel naţional.

Totodată, el şi-a exprimat speranţa că lucrările vor începe cât mai curând, în condiţiile în care în Bucureşti există 170 de clădiri declarate pericol public.

'Mergem pe vechea legislaţie în care trebuie să se ia acceptul de la toţi locatarii care locuiesc în imobilul respectiv. Aşteptăm de la Ministerul Dezvoltării să rezolve această problemă, acest blocaj, în care ştim foarte bine: dacă nu se poate lua acceptul de la toţi proprietarii, nu se poate consolida clădirea respectivă. Încă mai aşteptăm din partea ministrului Dezvoltării să deblocheze această situaţie', a precizat Sava.

El a reamintit că în bugetul Capitalei pentru acest an este prevăzută consolidarea a 24 de clădiri, continuarea consolidării la alte patru clădiri, iar zece policlinici vor fi în curs de reabilitare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel