Parlamentul European își dorește sedii de 206 milioane de euro

Parlamentul European vrea să cheltuiască 206 de milioane de euro pentru achiziționarea și închirierea unor clădiri în Bruxelles, în timp ce Europa este în continuare nevoită să se supună măsurilor de austeritate.

Reprezentanții PE spun că este nevoie de mai mult spațiu pentru că numărul asistenților europarlamentarilor va crește, asta deși noul Legislativ va avea mai puțini eurodeputați, numărul lor scăzând de la 766 la 751.

”Este o risipă de fonduri publice strigătoare la cer, pentru că în acest timp se cer creșteri de taxe și cheltuieli limitate guvernelor naționale”, spune un membru al partidului eurosceptic UKIP, Paul Nuttall, citat de The Telegraph.

Parlamentul European ar urma să plătească 91 de milioane de euro pentru a închiria o clădire cu 11 etaje pe strada De Meeussquare pentru o perioadă de 12 ani. Pe lângă asta, oficialii europeni au oferit și 114 milioane de euro pentru clădirea numită Trebel. Experții spun că asta este, probabil, cea mai mare tranzacție imobiliară de anul acesta din Bruxelles.

Un purtător de cuvânt al PE a explicat că spațiul suplimentar este necesar fiindcă Tratatul de la Lisabona a extins zonele în care Parlamentul este nevoit să legifereze, iar UE are încă un stat în componența sa, după aderarea Croației de la 1 iulie.

Există oficiali care susțin că instituțiile Uniunii Europene ocupă în prezent spații de peste 2 milioane de metri pătrați în Bruxelles, Luxembourg și Strasbourg, o întindere egală cu suprafața statului Monaco.

Organizația Europeană pentru Colaborare Inter-statală a aproximat că UE a cheltuit numai anul acesta aproximativ 830 de milioane de euro pentru clădiri.

Acum 10 zile Parlamentul a început o campanie de publicitate în valoare de 16 milioane de euro pentru a convinge publicul să voteze la alegerile europarlamentare din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel