Urmărește emisiunea live


Clădire prăbușită brusc în Turcia, pe o stradă animată. Toate cele 21 de persoane, scoase în VIAȚĂ. Patru ARESTĂRI/ VIDEO

FOTO: captură video
FOTO: captură video

A fost o mobilizare de forțe impresionantă într-o localitate din Turcia unde s-a prăbușit un imobil. Din fericire nu au existat decese, iar 21 de persoane au fost scoase tefere de sub dărâmături.

Douăzeci şi una de persoane au supravieţuit marţi în urma prăbuşirii unui imobil în Malatya, în estul Turciei, nefiind înregistrat niciun deces la finalul operaţiunilor de căutare, informează miercuri AFP.

"Operaţiunile de căutare şi de cercetare în clădirea prăbuşită la Malatya s-au încheiat. Slavă Domnului, nu există nicio victimă", a notat miercuri, pe Twitter, ministrul turc al afacerilor interne, Suleyman Soylu.

Toate persoanele din clădire, salvate



Cu puţin timp înainte de aceasta, ministrul-adjunct de interne Ismail Catakli, care s-a deplasat la faţa locului, a declarat pentru presă că 13 persoane au fost scoase vii de sub dărâmături de echipele de salvare şi că alte opt au reuşit să iasă singure.

Cinci dintre persoanele salvate mai erau spitalizate în noaptea de marţi spre miercuri, fără ca viaţa lor să fie în pericol, a precizat guvernatorul provinciei Malatya, Aydin Barus. Înainte de aceasta, Barus a declarat că două dintre persoanele extrase de sub dărâmături au fost spitalizate la terapie intensivă.

Incidentul, surprins de o cameră video



O cameră de supraveghere a înregistrat impresionanta scenă, survenită cu puţin timp înainte de orele locale 17:00 (14:00 GMT), pe o stradă animată din centrul oraşului Malatya: un mic imobil se prăbuşeşte brusc, degajând un imens nor de praf. O maşină staţionată în faţa clădirii demarează în trombă, în tip ce trecători aleargă spre clădire pentru a veni în ajutorul celor prinşi sub dărâmături.

Peste 260 de membri ai echipelor de intervenţie au fost trimişi la faţa locului, potrivit Agenţiei guvernamentale pentru gestionarea catastrofelor naturale (AFAD), iar imobilul era luminat până noaptea târziu pentru a permite continuarea operaţiunilor.

Cauzele prăbuşirii nu au fost încă elucidate, însă lucrări erau în curs în clădire, au raportat mass-media şi responsabili locali.

Mai multe persoane au fost arestate



Guvernatorul provinciei Malatya a afirmat că blocul s-a prăbuşit din cauza acestor lucrări.

Patru persoane - proprietarul imobilului şi trei persoane ce au efectuat lucrările - au fost arestate, a anunţat marţi seara biroul procurorului din Malatya, într-un comunicat.

Malatya este un oraş de 450.000 de locuitori, situat la 500 de kilometri la est de capitala turcă Ankara. Imobilul, situat în centrul oraşului, avea un etaj, iar la parter erau diverse magazine, printre care un restaurant şi o cafenea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel