Aglomeraţie pe DN1. CJ Prahova, măsuri pentru a rezolva problema

DN1 - imagine cu rol ilustrativ
DN1 - imagine cu rol ilustrativ

Consiliul Judeţean Prahova cere lărgirea giratoriului amenajat recent pe Centura de Vest a Ploieştiului.

Amenajat de curând pe tronsonul din DN 1 care deserveşte Centura de Vest a municipiului Ploieşti, sensul giratoriu din nordul oraşului, din dreptul Brico Depot, a generat mari probleme de trafic în această săptămână. Încercând să găsească soluţii pentru evitarea unor noi ambuteiaje, autorităţile din Prahova propun lărgirea carosabilului şi amenajarea unei benzi suplimentare de circulaţie, dedicate maşinilor care circulă pe DN 1 pe sensul Sinaia - Bucureşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a organizat o conferinţă de presă în care a precizat că a avut discuţii cu oficialii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lărgirea giratoriului şi realizarea acestei benzi suplimentare, precizând că în documentaţia cadastrală se arată că există teren în proprietatea CNAIR pentru extindere, fără a fi nevoie de exproprieri.

Discuţii cu CNAIR şi Poliţia Rutieră

"Am discutat cu Poliţia Rutieră şi CNAIR. De ce s-a aglomerat acest sens giratoriu? Pentru că toată lumea a preferat să îl folosească, deşi mai există şi alte intrări în Ploieşti. Poate a fost mai atractiv faţă de celelalte. Noi monitorizăm în continuare situaţia.

Scopul pentru care a fost construit acest giratoriu a fost de reducere a accidentelor care aveau loc în zona din dreptul Metro. Până la urmă, omul are prioritate, salvăm vieţi, el şi-a îndeplinit scopul pentru care a fost construit. Dar vor mai exista unele probleme de trafic, pentru scurtă vreme, până vom reuşi să facem o lărgire.

Vrem să amenajăm o bandă dedicată, astfel încât şoferii care vin dinspre nordul judeţului să nu mai fie nevoiţi să intre în giratoriu", a declarat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai afirmat, în aceeaşi conferinţă, că instituţia vrea să înceapă în acest an lucrările la alte trei sensuri giratoriii pe DN 1, la Păuleşti, Floreşti şi Băneşti, cu şanse ca acestea să fie gata în primăvara lui 2020, şi că CNAIR şi-a anunţat intenţia de a realiza, pe aceeaşi şosea, un giratoriu la Cornu, în dreptul drumului care asigură accesul spre localitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel