CJ Harghita: Armele pentru tranchilizare, soluție în cazul atacurilor urșilor

Ursi
Ursi

Reprezentanții Consiliului Județean Harghita susțin că armele pentru tranchilizare pot reprezenta o soluție provizorie în cazul atacurilor ușilor, până când Ministerul Mediului va lua măsuri.

Conform reprezentanților Consiliului Județean Harghita, s-a constituit în mod oficial, prin semnarea unei dispoziții de către președintele Consiliului Județean Harghita, Grupul de Lucru pentru Gospodărirea Durabilă a Peisajelor Culturale din județul Harghita. 

Este primul grup de lucru de acest gen din România care se ocupă de gospodărirea durabilă a peisajelor culturale.

„După cunoștințele mele acesta este primul grup de acest gen din România, în cadrul căruia sunt abordate diferite domenii, precum gestionarea cinegetică și management forestier, conservarea naturii, științe sociale, agricultură, dezvoltare rurală, științe economice, și sunt elaborate propuneri către instituțiile abilitate pentru luarea deciziilor. În continuare, grupul de lucru va stabili noi parteneriate cu instituții de specialitate la nivel local, național și internațional și intenționează abordarea celor mai presante probleme legate de managementul resurselor naturale din județ”, a afirmat Demeter László, coordonatorul grupului de lucru.

Cum se va interveni în situații de urgență 

La propunerea grupului de lucru a fost inițiată o serie de instruiri privind managementul conflictelor om-urs, a cărei prim eveniment a fost o prezentare de către personalul specializat al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS). 

Institutul de cercetare va sprijini elaborarea unei strategii regionale de management a speciei urs, care va cuprinde și modul de intervenție la nivel local în cazul situațiilor de urgență.

Scopul este formarea unor echipe de experți care să poată interveni în scurt timp în situațiile de urgență, utilizând cunoștințele și experiența avute în ceea ce privește teritoriile, nemaifiind nevoie de deplasarea la fața locului a echipelor din alte județe. Totodată, această echipă poate acorda sprijin localnicilor și în procesul de prevenire a pagubelor.  

Vezi și: Protest la Parchetul General. Se cere demisia lui Augustin Lazăr 

Carnea de miel, în galantare. Care este prețul de anul acesta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel