CJ Dâmboviţa, noi investiţii la Spitalul Județean Târgoviște

Corneliu Ștefan, președintele CJD,  a decis să finanțeze ca instituția cu forțe proprii investițiile pentru secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, investiții prinse în amendamentele la bugetul de stat depuse de deputatul PSD, Carmen Holban, dar care nu au primit sprijinul parlamentarilor liberali și nu au fost incluse în buget. 

Este vorba despre extinderea și modernizarea secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Investiția  constă în construirea unei unități de angiografie, intervenții la clădirea existentă și relocări de utilități. Unitatea de angiografie va avea o suprafață de aproximativ 450 mp, iar extinderea Secției de Cardiologie va fi prevăzută cu un hol de trecere transmite Gazeta Dâmboviţei.

Noul corp de clădire va fi alcătuit din: sala în care va funcționa aparatul angiograf, cameră de control, cameră tehnică, spălător pentru medici, spațiu de echipare pentru medici, depozit de echipamente, cabinete pentru medici și asistente, depozit pentru materiale sterile și instrumentar steril, grupuri sanitare, vestiare, cameră pentru infirmiere, windfang pentru accesul personalului, hol pentru accesul personalului, spațiu preoperator, spațiu postoperator, grup sanitar pentru pacienți, spațiu pentru dezechiparea pacienților, windfang pentru accesul pacienților,  hol de acces pentru pacienți, depozit pentru materialele de curățenie, spațiu pentru spălarea instrumentarului, depozit pentru deșeurile medicale.

De departe cea mai însemnată componentă a investiției o reprezintă dotarea secției cu un aparat angiograf, extrem de important pentru salvarea vieții dâmbovițenilor cu probleme cardiace grave (cei care suferă de infarct miocardic acut), aceasta fiind o investiție pe care președintele Corneliu Ștefan și-a propus să o realizeze încă de la începutul mandatului său: „

"M-am ținut de cuvânt!  Astăzi, am semnat documentația necesară pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru extinderea și modernizarea secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

 De asemenea, așa cum am promis, pentru dotarea acestei secții moderne, vom achiziționa și un aparat angiograf, vital pentru tratarea și salvarea dâmbovițenilor care suferă de infarct miocardic acut. Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București. În acest fel, intervențiile se vor face mult mai rapid, aici, la Târgoviște. Astfel, vom evita situațiile grave care pot duce, din păcate, fie la decesul pacientului, fie la instalarea unor sechele permanente.

 Vreau neapărat ca cel mai târziu în toamnă să începem lucrările de extindere a secției de Cardiologie, iar sumele necesare acestei investiții sunt asigurate, în totalitate, de Consiliul Județean Dâmbovița" a precizat Corneliu Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel