Ciuvică face o comparație interesantă între 10 august și protestele din SUA

Mugur Ciuvică a comparat situația asaltării Congresului SUA cu situația din 10 august în care s-a forțat intrarea în Palatul Victoria.

„Nu mai înțeleg ce se întâmplă. Nu mai înțeleg cum e cu statul de drept, ce e bine și ce e rău. Pe 10 august (n.r., 2018) am avut un grup de oameni, nu mare, câteva zeci de mii, vreo 20.000 – 30.000 zic eu, ei zic 100.000. Ce-și doreau ei? De data aceasta, anunțat și asumat, că puseseră pe Facebook cu săptămâni înainte. Ceilalți ai lui Trump nu, nu au zis că merg la Congres, «intrăm peste ei, îi dăm afară și schimbăm Puterea»”, a spus Mugur Ciuvică, la Antena 3.

Cei din 10 august anunțaseră că intră în Palatul Victoria

„Ei, cei din 10 august asta au anunțat, jandarmii i-au oprit. I-au oprit nu cu puști și cu pistoale, ci cu gaze lacrimogene și cu bulane, ce să vezi, dar i-au oprit. Eu am înțeles atunci, de la diverse publicații, interne și internaționale, că oamenii aceia care au vrut să intre în Guvernul României erau societate civilă, erau tineri, erau cei care-și doresc statul de drept în România”, a continuat Ciuvică.

Comparație interesantă între situații

„Deci, să intri în Guvernul României era bine. Ceilalți, care au intrat în Congresul American, ăștia sunt insurgenți, huligani și răi. Acum... de ce sunt românii care au vrut să intre buni și jandarmii au fost răi? Jandarmii sunt târâți acum, prin procese. În SUA, e taman invers: protestatarii sunt răi că au intrat acolo, au spart geamuri și nu știu ce, și cei care i-au oprit sunt legali, legitimi, etc. De aia nu mai înțeleg. E bine să intrăm în clădirile administrației, Guvern, Parlament, sau e rău?”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel