Ciutacu, provocare pentru vedetele TV: Hai să facem toți analize toxicologice!

Ciutacu
Ciutacu

Victor Ciutacu are o provocare.

Victor Ciutacu are o provocare pentru vedetele TV: să facă toate analize toxicologice.

”Nu e săptămână de la Dumnezeu să nu apară câte o știre cu "vedeta TV", oricare ar fi ea, prinsă drogată/pastilată în trafic sau prin cotloanele modenităților țărișoarei. Fiindcă tot ni se cere ipocrit, nouă, maimuțelor de televizor, să fim ce nu suntem, modele pentru societate, influenceri ai binelui și alte asemenea formulări prețioase și tocite, fac și eu o propunere constructivă. Uite, noi, ăștia care apărem pe post(uri), fie și ca invitați, mergem bulk și ne facem analize toxicologice. Și dăm publicității rezultatele. Dacă tot acceptăm că "toți sunt la fel", haideți să fim, o dată în viață, toți la fel. Să ne dăm jos măștile în fața marelui public. Ce ziceți, mai găsesc vreun amator pentru exercițiul ăsta de exorcizare colectivă?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI: Cea mai mare captură de heroină din România. DIICOT: Opt persoane au fost trimise în judecată

Procurorii DIICOT au finalizat cercetările în cazul cantității record de aproape o tonă și jumătate de heroină, confiscată în luna mai în Portul Constanța. S-a dispus trimiterea în judecată a opt inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

DIICOT a informat miercuri, 10 noiembrie, că s-a dispus trimiterea în judecată a opt inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. În luna mai a.c., în Portul Constanța, a fost confiscată o cantitate record de aproape o tonă și jumătate de heroină. 

Comunicatul DIICOT

Biroul de Informare și Relații Publice al DIICOT a transmis că "prin rechizitoriul din data de 05.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup organizat, trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de mare risc."

"Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat, coordonat de către un cetățean grec, specializat în introducerea în Europa, prin România, a unor importante cantități de heroină, disimulate în mărfuri importate legal, atât în regim containerizat, pe cale maritimă, până în portul Constanța, cât și prin intermediul unor mijloace de transport rutier ce aduceau marfă din Turcia – autotrenuri în care au creat compartimente speciale la nivelul remorcilor, pentru a ascunde drogurile.

Membrii grupului infracțional foloseau mărfuri legale, adesea role de bitum, piatră, lână, drojdie, care nu erau neapărat obiectul tranzacțiilor dintre importator și exportator, dar care aparțineau grupului, pentru a exista o acoperire legală atunci când efectuau transporturile de droguri.

Șoferii ce conduceau autotrenurile şi efectuau curse de transport marfă pe ruta Istanbul – Rotterdam, via România și retur erau coordonați de către un cetățean român care la rândul său le organiza împreună cu liderul grupării.

Același inculpat, cetățean român, s-a ocupat de realizarea formalităților privind importurile maritime de mărfuri în care erau disimulate drogurile şi a ţinut legătura cu comisionarul vamal pentru efectuarea demersurilor de depozitare sau scoatere a mărfurilor din Portul Constanța, apoi de organizarea transportului de mărfuri în care erau disimulate drogurile către destinațiile finale, stabilite de către lider care deținea și controla companii în mai multe state din Uniunea Europeană și pe care le folosea în activități comerciale aparent licite, menite să creeze un paravan pentru circuitul drogurilor.

Pentru transportul drogurilor, la o cursă realizată, transportatorii trebuiau să primească o sumă echivalentă cu un salariu net lunar, de aproximativ 2.000 – 2.250 euro, astfel încât să creeze aparența că banii reprezintă salariul şi nu plata transportului de droguri.

La data de 10.05.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție asupra unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia au fost depistate și ridicate 1428,33 kilograme heroină, cu puritate cuprinsă între 54,61% şi 57,93%, având o valoare de piață de aproximativ 71.500.000 euro.

În cauză a fost instituită măsura sechestrului asiguratoriu asupra sumei de 60.306 euro, a unor mijloace de transport, în valoare totală de 158.180 euro, cât şi asupra a 27 echipamente de „minare” Bitcoin în valoare de aproximativ 500.000 euro.

Dosarul a fost instrumentat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța și al ofițerilor din cadrul Europol.

Suportul logistic și de specialitate a fost asigurat de către Eurojust. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.", arată DIICOT

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy