Ciutacu: Dumneavoastră nu aveți nicio grijă? Stați liniștit din acest punct de vedere?

Marian Oprișan a avut o intervenție telefonică la emisiunea "Ediție de seară", prezentată de Victor Ciutacu.

Ziaristul l-a întrebat pe președintele CJ Vrancea dacă este de părere că până la alegerile europarlamentare se va da verdictul și în cazul său.

Victor Ciutacu: Vă așteptați ca până la alegerile europarlamentare să se dea verdictul și în cazul dumneavoastră astfel că până atunci să puteți completa lista președinților de consilii județene neutralizați politic?

Marian Oprișan: Domnule Ciutacu, dumneavoastră nu înțelegeți un lucru. L-am văzut și pe domnul Mănăstire care zice că știe tot ce mișcă în județe și cunoaște toate legăturile. Vreau să vă spun un singur lucru. În primul rând, despre președinții consiliilor județene. Sunt oamenii cu cea mai mare legitimitate după șeful statului din punct de vedere al modului de alegere și a modului în care se raportează la cetățenii comunităților pe care le conduc. Pe de altă parte, munca este compartimentată și răspunderea este personală din acest punct de vedere. Slavă Domnului că, în România, magistrații și judecătorii sunt garanții statului de drept. Mai devreme sau mai târziu, în fața instanței de judecată, nu poți să te duci cu povești. Acolo primești ceea ce meriți. Dacă ești vinovat, plătești. Vă spun sincer că nu am niciun fel de grijă în dosarul pe care mi l-a instrumentat DNA dintr-o eroare în 2005. DNA a fost indus în eroare de Curtea de Conturi a României.

Victor Ciutacu: Deci nu aveți nicio grijă? Stați liniștit din acest punct de vedere?

Marian Oprișan: Absolut. Știu ce am făcut în activitatea mea și nu am făcut nicio infracțiune.

Victor Ciutacu: Dumneavoastră vi se pare o pură coincidență faptul că fix înainte de un scrutin au început iureșurile DNA-ului pe la vârful județelor controlate de lideri PSD care obțin cele mai multe voturi în județele respective?

Marian Oprișan: Domnule Ciutacu, datoria DNA este să apere opinia publică și societatea împotriva infracțiunilor. De multe ori spun lucruri corecte, dar spun și lucruri incorecte. Toți avem obligația să răspundem când suntem întrebați, mai devreme sau mai târziu. Cred că instituțiile statului vor verifica toate plângerile. Nu am nicio emoție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel